Hogeschool Leiden

Over

Thema

Verslag Honours benefietavond #TRUESTORIES

20 juni 2019 - Op donderdag 20 juni organiseerden Honoursstudenten en -docenten in samenwerking met Unicef Leiden, Changing Stories, Vluchtelingenwerk Leiden en Saman Amini het benefietevent #TRUESTORIES.

Acteur en theatermaker Saman Amini, die Iran ontvluchtte op elfjarige leeftijd, speelde een deel van zijn intense persoonlijke voorstelling 'Door Samenloop Van Omstandigheden'. 

Changing Stories

Het goede doel van deze avond was Changing Stories. Dit collectief van artiesten en theatermakers speelde tijdens de voorstelling die zij ook voor vluchtelingenkinderen op Lesbos en Samos spelen. Fantastisch werk waarmee zij weer wat kleur in het leven van kinderen in vluchtelingenkamp proberen te brengen. Door de veiling van foto’s, een loterij en door gulle donaties is het onze studenten gelukt om een bedrag van € 1.000 op te halen.

Doneren kan nog

Bezoekers waren zeer onder de indruk: “Talent en passie zorgen voor verbinding en interesse in elkaar. Wat bijzonder dat studenten deze mensen bij elkaar kunnen brengen en zo nieuwe inzichten tot stand brengen.” Ook de studenten zelf waren enthousiast. Bas verwoordde het als volgt: "Ik vond het mooi om te zien hoe alles samenkwam. Het eerlijke en serieuze verhaal van Saman Amini en de speelsheid van Changing Stories volgden elkaar mooi op. De bezoekers hebben zich ook van hun allerliefste en mooiste kant laten zien door hun gezelligheid, interesse en gulle donaties."

Doneren voor Changing Stories kan nog steeds
 

Meer Honours

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het Honoursprogramma? Schrijf je in voor de nieuwsbrief