Teamchallenge Levensvaardigheden (Honoursprogramma)

Over

Thema

College Levensvaardigheden voor studenten

16 mei 2019 - Vier Honoursstudenten presenteren samen met lector Carolien Gravesteijn op 13 juni de resultaten van het onderzoek van het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding over levensvaardigheden van studenten.

Vier studenten van verschillende opleidingen hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan de Honours Team Challenge Levensvaardigheden onder begeleiding van lector Carolien Gravesteijn. Zij hebben met behulp van focusgroepen onderzoek gedaan naar de levensvaardigheden van studenten op Hogeschool Leiden. Deze studenten hebben tijdens het onderzoek mooie maar ook heftige verhalen gedeeld. Zij gaven uitgebreid antwoord op vragen als ‘wat hebben jullie nodig om (beter) om te gaan met het studie- en het studentenleven?’ en ‘wat kan de hogeschool doen om jullie (nog) beter te leren kennen en een steunende leer- en leefomgeving te bieden?’

College

Tijdens het college ‘Levensvaardigheden voor studenten’ hoor ​je alles over de ervaringen van studenten, het onderzoek en de speciale levensvaardighedentool die de Honoursstudenten hebben ontwikkeld​. Studenten kunnen ervaren hoe de tool werkt, en docenten en decanen leren hoe zij deze tool kunnen inzetten bij het begeleiden van studenten en tijdens colleges. Aan het einde van de dag is er een prijsuitreiking voor de studenten die hebben deelgenomen aan het levensvaardighedenproject. 

Programma en aanmelden

Donderdag 13 juni van 16.15 tot 19.00 uur locatie Hogeschool Leiden (F0.017).

  • Opening, Sander van den Eijnden
  • Belang levensvaardigheden voor studenten, Carolien Gravesteijn
  • Resultaten onderzoek, Honoursstudenten
  • Delen van ervaringen, deelnemers
  • Borrel in F0.017