De vlag van de hogeschool

Over

Thema

Nieuw traject Mensenrechten bij Honoursprogramma

10 september 2020 - Het Honoursprogramma van Hogeschool Leiden is een traject rijker. Vanaf studiejaar 2020-2021 kunnen studenten zich verdiepen in mensenrechten vanuit verschillende perspectieven.

De studenten gaan in samenwerking met het lectoraat Recht & Rechtsvaardigheid werken aan vraagstukken vanuit het werkveld. 

Het thema mensenrechten wordt is momenteel geen verplicht onderdeel van de curricula binnen Hogeschool Leiden en andere hogescholen. Het Access to Justice lab van het lectoraat Recht & Rechtsvaardigheid tracht met dit thematraject daar verandering in te brengen. Op deze manier kan een grotere groep studenten in aanraking komen met dit zeer belangrijke thema.  

Student aan het woord

Vierdejaarsstudent Maud van Leeuwen is één van de eerste studenten die dit traject gaat volgen. Maud: "Bij het nieuwe Honourstraject zal ik leren over hoe ik de schending van mensenrechten tegen kan gaan door middel van interessante colleges door professionals en daarnaast zullen we ook werken aan een project. Wat ik leer bij Honours 'Human Rights' wil ik meenemen in de toekomst voor mijzelf als mens, maar ook in mijn professionele leven. Zo wil ik de kennis die ik opdoe gebruiken om een baan in mensenrechten te bemachtigen in de Verenigde Staten." 

Foto Maud | Hogeschool Leiden

Meer over Honours

Het Honoursprogramma biedt extracurriculair onderwijs voor studenten die meer willen dan hun eigen opleiding. 

Lees meer informatie over het thematraject Mensenrechten