Honoursstudenten Hogeschool Leiden.

Over

Thema

Honoursstudenten zetten zich in voor welzijn van Leidenaren

9 mei 2017 - Op initiatief van Honoursstudenten zijn 140 studenten over de hele wereld op 25 april aan de slag gegaan met de vraag ‘Hoe kunnen we er met lokale initiatieven voor zorgen dat Leidenaren hun leven kunnen waarderen met een 8’.

Deze vraagstelling is een afgeleide van de vraag van de organisatie Hope XXL, welke dezelfde vraag stelt voor alle mensen over de hele wereld.

De meivakantie was een bijzondere week voor Leiden. Zo’n 140 studenten uit de gehele wereld, samengekomen in de organisatie Up with People, bezochten de stad om op vrijdag een musicalshow te geven over duurzaamheid en verdraagzaamheid. Daarnaast werd door hen gezocht naar vrijwilligerswerk om een bijdrage te leveren aan de verbetering van het welzijn van de Leidse bevolking. Dit is opgepakt door de Honoursstudenten van Hogeschool Leiden. Zij hebben een programma samengesteld waar op inspirerende plaatsen in de Leidse binnenstad is gewerkt aan projecten om het welzijn van de Leidenaren te verhogen.

Salim Jahan (links) en Leo Bormans.
Salim Jahan (links) en Leo Bormans

Na de opening door collegevoorzitter Sander van den Eijnden werd inspiratie opgedaan via Salim Jahan, directeur van het Human Development Report Office van de VN en Leo Bormans, schrijver van onder andere The World Book of Hope. Om 11 uur vertrokken de studenten in groepen van 8 naar de binnenstad van Leiden. Hier is in de Sterrenwacht, Molen de Valk, de Meelfabriek en tal van andere inspirerende plaatsen gewerkt aan projecten ter verbetering van de kwaliteit van leven van de Leidenaar. Deze projecten zijn in de vorm van korte, 1 minuut durende video’s gepresenteerd op de afsluitende bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Dat het initiatief in goede aarde is gevallen, blijkt uit het uitvoerig stilstaan bij deze projecten op vrijdag 26 april tijdens de opening van de musicalshow. Roos van Gelder, loco burgemeester en wethouder van onder andere welzijn, Chris van de Ven van Hope XXL en Dale Perry, voorzitter van Up with People staken het initiatief een hart onder de riem en bedankten de honoursstudenten. De projecten worden de komende tijd bekeken en waar mogelijk uitgewerkt in de volgende periode(s) van het Honoursprogramma.