Honours en de dag van De Betaalde Liefde.

Over

Thema

Honours en de Dag van De Betaalde Liefde

15 februari 2018 - Studenten van het Honoursprogramma hebben op woensdag 15 februari deelgenomen aan de Dag van de Betaalde Liefde.

Deze dag, een initiatief van belangenorganisatie voor sekswerkers PROUD, is in het leven geroepen om het imago van sekswerkers op te vijzelen.

Sekswerkers vieren op deze dag hun beroep. Vanuit het Honoursprogramma voerden twee projectgroepen een opdracht uit voor Spot46, een organisatie die gratis informatie en advies geeft over (gezond) werken in de seksuele dienstverlening. Eén van de groepen ging op deze bijzondere dag het gesprek aan met studenten en docenten en bevroeg hen over het stigma dat rondom sekswerk heerst.

Dezelfde rechten

Sekswerkers worden aan de ene kant gezien als een beroepsgroep, maar aan de andere kant hebben zij niet dezelfde rechten als andere beroepsbeoefenaars. Denk aan het openen van een bankrekening of het afsluiten van een hypotheek. Het stigma zorgt er ook voor dat sekswerkers hun beroep geheimhouden; zij zijn bijvoorbeeld bang om geen ander werk meer te kunnen doen, uit de ouderlijke macht te worden gezet of geen huis meer te kunnen huren. Dit leidt ertoe dat ze altijd op hun hoede moeten zijn en voorzichtig moeten zijn met wat ze wie vertellen.

"Wij willen graag dat mensen hierover nadenken, praten en een mening vormen. Om die reden zijn wij afgelopen week, op de Dag van de Betaalde Liefde, het gesprek aangegaan met studenten en docenten van onze hogeschool."

Honoursstudenten

Studenten Jessica, Robin, Soesja en Merlijn willen met het project mensen bewust maken van het feit dat dit stigma er is.

In de media

De Dag van de Betaalde Liefde kreeg ook veel media-aandacht.