Welkom op Hogeschool Leiden

Over

Thema

Hogeschool Leiden werkt mee aan vraagwinkels

6 februari 2019 - Heb je een vraag over ondernemen of over het invullen van je belastingformulieren? Dan kun je binnenkort terecht bij een van de Leidse ‘vraagwinkels’.

Het idee is dat Leiden toegankelijke plekken krijgt waar je kunt binnenlopen met allerlei prangende vragen. Iedere winkel krijgt bij de entree een balie, waar je terechtkunt met eenvoudige kwesties. Ingewikkelde verzoeken belanden bij een studio aan de achterzijde van het pand. Hier gaat een team van studenten, docenten, onderzoekers en gemeenteambtenaren op zoek naar antwoorden en oplossingen. Vragen waarvoor meer onderzoek nodig is, komen terecht bij lectoren en hoogleraren. Deze vragen kunnen ook als casus dienen voor het onderwijs.

Gezamenlijk initiatief

Het initiatief voor de vraagwinkels komt van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, de gemeente en bedrijfsverzamelgebouw PLNT. Zij ontvingen onlangs een
subsidie van € 50.000,- van het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA.

Vanuit de hogeschool zijn het Honoursprogramma, de faculteiten Sociaal Werk & Toegepaste Psychologie en Management & Bedrijf en het lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap bij het project betrokken. Naar verwachting gaat de eerste vraagwinkel van de zomer open. De locatie is nog niet bekend. 

Lees het hele artikel op de website van het Leidsch Dagblad