Vlaggenontwerpwedstrijd - Diversiteitsweek 2020 Hogeschool Leiden

Over

Thema

Hogeschool Leiden sluit Diversiteitsweek af met vlaggenontwerpwedstrijd

12 oktober 2020 - Hogeschool Leiden vierde vrijdag 9 oktober de laatste dag van de Diversiteitsweek door middel van een vlaggenontwerpwedstrijd voor Coming Out Day.

De Diversiteitsweek stond in het teken van het vieren van verschillen tussen mensen en met elkaar in gesprek gaan over diversiteit. Ter viering van Coming Out Day konden studenten en docenten hun ontwerp insturen waarin de waardes van de regenboogvlag en de hogeschool terug te zien waren. Vrijdag werd het winnende ontwerp bekend gemaakt.

Onthulling winnende ontwerp vlaggenontwerpwedstrijd tijdens de Diversiteitsweek 2020
Onthulling winnende ontwerp

Het winnende ontwerp 

Het winnende ontwerp is van Tessa, eerstejaarsstudent Sociaal Werk. Ze vond de Diversiteitsweek een mooi initiatief waar ze graag aan mee wilde doen. 

Tessa over haar ontwerp

“De slinger van het logo van Hogeschool Leiden heb ik verwerkt als de letter 'i' in het woord Pride. Pride is iets wat voor mij gelinkt staat aan de regenboogvlag en dat je daar trots op mag zijn.”

Tessa over haar ontwerp

Tessa - winnares vlaggenontwerpwedstrijd tijdens de Diversiteitsweek 2020
Tessa

Diversiteit en proud 

Bij de onthulling van het winnende ontwerp was ook jurylid Esmee van Leiden Pride aanwezig. Aan haar vroegen we waarom dit ontwerp het winnende ontwerp was:

Esmee | jurylid vlaggenontwerpwedstrijd

"Ik heb de vlag doorgestuurd naar alle bestuursleden van onze organisatie. Samen hebben we de keuze gemaakt welke vlag als beste de hogeschool kan representeren op het gebied van diversiteit. Uiteindelijk hebben we gekozen voor deze vlag, die voor ons gevoel het beste het woord diversiteit en proud vertegenwoordigd."

Esmee | jurylid vlaggenontwerpwedstrijd

Vlag op dak hogeschool
Vlag op dak hogeschool

Over de Diversiteitsweek

Na de onthulling van de vlag in het bijzijn van Tessa, jurylid Esmee van Leiden Pride en medeorganisatoren van de Diversiteitsweek, ging de vlag het dak van de hogeschool op. Medeorganisator van de Diversiteitsweek en student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek Wessel zei het volgende over de afgelopen week:

Wessel | medeorganisator Diversiteitsweek

"Het was echt een geslaagde week. We hebben hele mooie activiteiten gehad van verschillende sprekers en organisatoren. Er zijn hele mooie avonden en dagen geweest. Meer trots kan ik niet zijn."

Wessel | medeorganisator Diversiteitsweek

Toekomstplannen

Joost, docent en medeorganisator van de Diversiteitsweek, en Joeri van den Steenhoven, lid van het CvB van Hogeschool Leiden, sluiten af met het belang van inclusiviteit als thema binnen de hogeschool.

Joost in 't Groen | medeorganisator Diversiteitsweek 

“Volgens mij is het ook heel belangrijk om te kijken naar hoe we dit, wat we deze week hebben gedaan, hoe je dat veel meer kan bestendigen in allerlei activiteiten en hoe je docenten en studenten erbij betrekt. Het is niet iets wat alleen nu speelt.”

Joost in 't Groen | medeorganisator Diversiteitsweek 

Joeri van den Steenhoven | lid CvB

“Met de studieverenigingen hebben we een gesprek gehad over wat we kunnen gaan doen, zowel de hogeschool als de studieverenigingen zelf die daar een belangrijk onderdeel bij zijn. Daar kwamen al allerlei ideeën naar voren: misschien in SLB, in introductieactiviteiten of als onderdeel van het onderwijs. Sowieso zal het thema inclusieve hogeschool de komende jaren een belangrijk thema zijn waar we meer mee moeten doen, niet alleen tijdens de Diversiteitsweek."

Joeri van den Steenhoven | lid CvB