Studenten wachten onder aan de trap

Over

Thema

Hogeschool Leiden opent nieuwbouw met groot feest

Honderden medewerkers, studenten en partners van Hogeschool Leiden kwamen op donderdag 23 maart samen op de hogeschool om de nieuwbouw officieel te openen.

In het atrium, zonder twijfel de blikvanger van het nieuwe gedeelte, waren er interviews en gelukswensen, die werden gevolgd door een feest en een walking dinner.  

De nieuwbouw was al twee maanden geleden in gebruik genomen door medewerkers en studenten, maar nu was het tijd om hier officieel bij stil te staan. Bij aankomst kregen bezoekers een rondleiding door de nieuwbouw aangeboden. Daar toonden de verschillende opleidingen hun nieuwe werkplek en vertelden zij over hun studie.  

Hogeschool Leiden

Klaar voor de toekomst

Het officiële gedeelte in het Atrium werd gepresenteerd door Jim Jansen, hoofdredacteur van The New Scientist. Hij heette de aanwezigen welkom, waarna de Leidse Burgemeester Henri Lenferink, die vanwege andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn, de hogeschool via een videoboodschap feliciteerde met de nieuwbouw. Jansen interviewde vervolgens collegevoorzitter Angelien Sanderman, die aangaf dat de hogeschool dankzij de nieuwbouw klaar is voor de toekomst. Zij feliciteerde met name Franziska Brouwer, directeur van de dienst Facilitair Bedrijf en Huisvesting, die het hele bouwproces begeleid heeft. 

Dank aan alle betrokkenen

Franziska zelf vertelde de aanwezigen vervolgens over de totstandkoming van de nieuwbouw, die volgens planning en binnen budget was gerealiseerd. Ook dankte zij alle betrokken partijen, van de architect en de bouwers tot alle betrokken medewerkers van de hogeschool zelf.  Tot slot voerde Jim Jansen een gesprek met Anne Steenstraten van de opleiding Toegepaste Psychologie, en tweedejaars student Informatica Luuk Schrama. Beiden gaven aan erg blij te zijn om in de nieuwbouw te kunnen werken en te studeren.

Tromgeroffel

Vervolgens nam Jansen Angelien, CvB-collega Joeri van den Steenhoven en student Luuk mee naar een levensgrote strik, die naast het podium was opgehangen. Onder tromgeroffel werd de strik losgetrokken en was de nieuwbouw officieel geopend. Na een toast met het aanwezige publiek barstte het feest los. Bedienend personeel liep continu door de zaal om de aanwezigen van eten en drinken te voorzien. DJ Charles wist al snel flink wat aanwezigen op de dansvloer te krijgen. Daarna speelde de band Roept U Jan Maar de verzoeknummers die de aanwezigen m.b.v. briefjes aan konden vragen.  

Dankzij de nieuwbouw zitten nu bijna alle studenten en medewerkers van de hogeschool weer op de eigen campus op het Leiden Bio Science Park.