Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Hogeschool kan weer écht open

24 februari 2022 - Tijdens de persconferentie van 15 februari presenteerde het kabinet haar stappenplan om de samenleving weer te openen. Op vrijdag 25 februari volgt de stap waardoor bijna alle maatregelen komen te vervallen.

​Een aantal maatregelen blijven nog van kracht. Hieronder volgt een overzicht.

Mondkapjes en afstand niet meer nodig

Vanaf morgen is het mondkapje niet meer verplicht in onze gebouwen. Ook de anderhalve meterregel vervalt dan. Dit betekent dat we in principe weer terugkeren naar de situatie van vóór de coronacrisis. Wel blijft het mondkapje een advies als je geen 1,5 meter kunt houden. Wij vragen iedereen de individuele keuze daarin te respecteren.

Thuiswerkadvies blijft: 50% vanuit huis

Ook na de vakantie geldt het advies om maximaal de helft van de werktijd naar de hogeschool te komen, en uiteraard wanneer het niet anders kan, zoals bij lesgeven. Medewerkers maken met de eigen leidinggevende afspraken over hoe dit op de beste manier kan worden ingevuld.

Blijf jezelf testen 

Het advies om twee keer per week een zelftest af te nemen blijft van kracht. Blijf thuis bij een positieve uitslag en neem contact op met je leidinggevende. Maak ook een afspraak voor een reguliere test bij de GGD, en kom pas weer naar de hogeschool als je beter bent.

Gratis zelftesten bestellen 

Medewerkers van het hoger onderwijs kunnen de komende periode weer gratis zelftesten bestellen. De zelftesten bestel je via www.zelftestonderwijs.nl. Je kunt inloggen met je Hogeschool Leiden account. Jouw bestelling wordt op het adres afgeleverd dat jij zelf invult. Op deze website vind je ook algemene informatie over de zelftesten.

Basismaatregelen blijven belangrijk 

De basismaatregelen blijven natuurlijk ook na de vakantie belangrijk: nies in je elleboog, was en/of desinfecteer regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten. En we blijven goed ventileren.