Welkom op Hogeschool Leiden

Over

Thema

Strategische alliantie Haagse ziekenhuizen en regionale opleidingen

Met deze alliantie spreken de partners af op tal van terreinen te gaan samenwerken om in de toekomst in te kunnen spelen op de veranderende vraag en de groeiende complexiteit in het beroepenveld.

Maandag 8 juni vond bij ROC Mondriaan in Rotterdam de ondertekening plaats van de Strategische Alliantie Zorgopleidingen Haaglanden. Ondertekenaars van deze samenwerkingsovereenkomst zijn de bestuurders van MCH-Bronovo, het Hagaziekenhuis, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden en ROC Mondriaan. Met deze alliantie spreken de partners af op tal van terreinen te gaan samenwerken om in de toekomst in te kunnen spelen op de veranderende vraag en de groeiende complexiteit in het beroepenveld. De alliantie moet leiden tot een betere doorstroom van verpleegkundigen van mbo naar hbo en meer interactie tussen opleiding en praktijk.

Door de veranderingen in de zorg worden er steeds meer eisen gesteld aan verpleegkundigen. In tegenstelling tot vroeger is tegenwoordig permanente scholing noodzakelijk. Ook omdat de zorgprofessional van nu moet leren omgaan met de snel veranderende beroepspraktijk. Verbinding met het onderwijs is nodig om een goede aansluiting op de praktijk te realiseren. Zo kunnen ziekenhuizen in de toekomst beschikken over personeel met de juiste kwalificaties.