Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Grote versoepelingen na de vakantie

17 februari 2022 - Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag presenteerde het kabinet de plannen waarmee zij de samenleving op korte termijn verder open wil laten gaan.

Voor de hogeschool verandert de komende week nog niet veel, maar na de voorjaarsvakantie wel. Hieronder volgt een kort overzicht. 

Mondkapjesplicht en afstand (nog even) van kracht 

Om eventuele onduidelijkheid te voorkomen: de mondkapjesplicht blijft de komende week van kracht op de hogeschool. Versoepeling van dit beleid gaat pas vanaf 25 februari in. Voor de hogeschool betekent dit dat we deze maatregel na de voorjaarsvakantie los kunnen laten. Ook de anderhalve meterregel blijft volgende week in alle publieke ruimten nog gelden. Zoals jullie weten geldt deze maatregel overigens niet voor de onderwijsruimtes, tentamens en examens. Wij willen iedereen met klem vragen om zich aan deze regels te houden.

Maximale groepsgrootte vervalt 

De maximale groepsgrootte van 75 personen vervalt. Binnen het huidige rooster wordt bekeken hoe hier optimaal gebruik van kan worden gemaakt. Als dit tot aanpassingen leidt, word je via de eigen opleiding geïnformeerd.

Thuiswerkadvies: 50% vanuit huis

Het thuiswerkadvies is per direct versoepeld. Vanaf nu is het advies om maximaal de helft van de werktijd naar de hogeschool te komen, en uiteraard wanneer het niet anders kan, zoals bij lesgeven. Medewerkers kunnen met de eigen leidinggevende afspraken maken over hoe dit op de beste manier kan worden ingevuld.

Blijf jezelf testen 

Ook voor de komende periode blijft het advies om twee keer per week een zelftest af te nemen. Mocht de uitslag van de test positief zijn: blijf thuis. Neem contact op met je leidinggevende of studieloopbaanbegeleider en maak een afspraak voor een reguliere test bij de GGD. En kom pas weer naar de hogeschool als je weer beter bent.

Gratis zelftesten bestellen 

Studenten en medewerkers van het hoger onderwijs kunnen de komende periode weer gratis zelftesten bestellen. De zelftesten bestel je via www.zelftestonderwijs.nl. Je kunt inloggen met je Hogeschool Leiden account. Jouw bestelling wordt op het adres afgeleverd dat jij zelf invult. Op deze website vind je ook algemene informatie over de zelftesten.

Versoepeling quarantaineregels 

Per 18 februari worden de quarantaineregels verder versoepeld. De isolatieduur wordt verkort van minimaal zeven dagen naar vijf dagen. Mensen die minimaal een week geleden een boosterprik hebben gekregen óf minder dan acht weken geleden besmet zijn geraakt, hoeven niet meer in quarantaine na contact met een besmet persoon. Voorwaarde is uiteraard wel dat hij of zij geen klachten heeft en een zelftest doet. 

Basismaatregelen blijven belangrijk 

De basismaatregelen blijven belangrijk. Naast de mondkapjesplicht en de 1,5 meterregel willen we je vragen deze in acht te blijven nemen: houd afstand, was en/of desinfecteer regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten.