Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Hooikoortsproject 'PollenSniffer' wint €10.000

Regieorgaan SIA en Innofest organiseerden een wedstrijd om het gebruik van praktijkgericht onderzoek op festivals te stimuleren. De pitch van Roel Schelland, projectleider Hooikoortsonderzoek Generade, over de PollenSniffer werd de winnaar.

Voor het Hooikoortsonderzoek van Generade is een PollenSniffer ontwikkeld, die pollen uit de lucht haalt, om die vervolgens onder een de microscoop te onderzoeken. Studenten van de Leidse Instrumentmaker School ontwikkelden deze PollenSniffer en de daarbij behorende meet-app, ontwikkeld door tweedejaars informaticastudenten van Hogeschool Leiden.

PollenSniffer - Hooikoortsonderzoek Generade
PollenSniffer

Proefpersonen van het Hooikoortsonderzoek gebruiken de PollenSniffer. Daarom is het belangrijk dat de app, die in een pilot van dit hooikoortsproject wordt ingezet, gebruikersvriendelijk is. Hij registreert de locatie, temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid, klachten en tijdsduur van de meting van 10 proefpersonen.

Gaaf om de mogelijkheid te krijgen om met een grote groep mensen onze PollenSniffer en app te testen.

Roel Schelland - projectleider Hooikoortsonderzoek Generade

Regieorgaan SIA en Innofest organiseerden een wedstrijd om het gebruik van praktijkgericht onderzoek op festivals te stimuleren. Vanuit Generade is de gebruikersvriendelijkheid van de PollenSniffer voor het Hooikoortsonderzoek gepitcht. Projectleider Roel Schelland won de pitch en ontving €10.000. Nu kan de PollenSniffer deze zomer getest worden op festivals.

Meer informatie over de PollenSniffer