Rienk Toorman via KNGF. Uitreiking van de “Fysio in Beeld 2016” in Utrecht

Over

Thema

Gastdocente Fysiotherapie Sanneke Don is Fysiotherapeut van het Jaar

De jury was vooral enthousiast over de wijze waarop Sanneke de moeilijke problematiek van mensen met een depressieve stoornis via lichamelijke inspanning tot revalideren weet te krijgen.

Op het congres van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is gastdocente van Hogeschool Leiden, Sanneke Don, gekozen tot fysiotherapeut van het jaar. De jury was vooral enthousiast over de wijze waarop Sanneke de moeilijke problematiek van mensen met een depressieve stoornis via lichamelijke inspanning tot revalideren weet te krijgen. “Zij geeft haar expertise op een enthousiaste wijze door aan haar collega’s in de praktijk en daarbuiten. Bovendien is zij een voorvechtster van een brede kijk binnen de (interprofessionele) zorg”. In dat kader geeft zij ook les aan de opleiding fysiotherapie binnen de minor Psychosomatische aanpak in de Zorg. 

Genomineerden

Samen met nog twee fysiotherapeuten, waarvan ook Marijke Slieker een dienstverband met de opleiding fysiotherapie heeft gehad in het post-HBO, waren Sanneke en Bob van Ravensberg genomineerd. De prijs, genaamd “Fysio in Beeld 2016”, werd overhandigd door KNGF-voorzitter Guusje ter Horst. 

Lees meer en bekijk een filmpje waarin Sanneke haar inzending toelicht

Fotograaf: Rienk Toorman via KNGF. Uitreiking van de “Fysio in Beeld 2016” in Utrecht
Gastdocente Fysiotherapie Sanneke Don is Fysiotherapeut van het Jaar