Hogeschool Leiden

Over

Thema

Foodlab Leiden doet mee aan Weekend van de Wetenschap

5 oktober 2019 - Weekend van de Wetenschap is hèt landelijke event voor wetenschap en technologie. Foodlab Leiden doet mee en is open voor publiek op zaterdag 5 oktober. Ontdek het lekker zelf!

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Zo maken kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst. Kom dus samen met je kind, kleinkind, neefje of buurmeisje bij ons langs voor spannende en leerzame experimenten in het keukenlaboratorium van de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden.

Geuren, smaken, explosies en draken

Hoe maak je een aardbei die in je mond explodeert, wat is ‘foam of the dragon’ en ben jij een superproever?

Op zaterdagmiddag houden we drie sessies van een uur. Aanvang 13.00 uur, 14.15 uur en 15.30 uur. Losse inloop tussen 13.00 en 17.00 uur is ook mogelijk. Het programma bevat de volgende onderdelen:

  • Heb jij er een neus voor? Doe de geurentest.
  • Ontploffende fruitbolletjes! Een speciale behandeling zorgt voor een explosie in je mond.
  • Kook in vloeibare stikstof van -196 graden Celsius en laat de stoom uit je neus komen.
  • Hoe proef je nou eigenlijk? En waarom vinden we eten lekkerder bij het horen van het geluid van de zee? Leer hoe je brein je zintuigen op een verkeerd spoor zet.

Daarnaast is er natuurlijk alle gelegenheid om vragen te stellen aan de experts op het gebied van Science & Cooking!

Locatie
Foodlab Leiden
Biopartner Center
J.H. Oortweg 21

Werelden die de rest van het jaar verborgen blijven

Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap (5 en 6 oktober 2019) een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers. Zien restaurateurs aan het werk in een museum. En doen proeven in laboratoria. Kijk voor het hele programma op weekendvandewetenschap.nl

Meer weten over het Foodlab Leiden? Bezoek hun omgeving binnen hsleiden.nl