Studenten wachten onder aan de trap

Over

Thema

Eerste edubadges uitgereikt aan studenten Ondernemersloket

De opleiding HBO-Rechten heeft vorige week de eerste edubadges van Hogeschool Leiden uitgereikt aan vier studenten die extra-curriculair juridische spreekuren en adviezen hebben gemaakt binnen het Ondernemersloket.

Wat is een edubadge?

Edubadges zijn landelijk gestandaardiseerde digitale certificaten die informatie over de nieuw opgedane kennis en vaardigheden bevat. Studenten kunnen die kennis en vaardigheden met het certificaat ‘meeneembaar’ en zichtbaar voor werkgevers maken. Edubadges worden uitgereikt voor extra-curriculaire onderdelen. Hogeschool Leiden is sinds kort aangesloten bij het edubadge-platform en is een pilot gestart met het ondernemersloket bij HBO-Rechten. Door de aansluiting wordt een belangrijke horde genomen op weg naar flexibeler onderwijs en een Leven Lang Ontwikkelen.

Ontvangers eerste edubadges

Studenten verwachten steeds vaker gemak en keuzevrijheid om te studeren wat ze willen, in eigen tijd, plaats en tempo. Niet alleen tijdens hun studie, maar ook daarna. Met het uitreiken van edubadges biedt je hen deze flexibiliteit. De edubadges zijn gekoppeld aan een nieuwe instellingsoverstijgende identiteit, eduID, die ook na het afstuderen beschikbaar blijft en een leven lang mee gaat. 

Ondernemersloket

Afgelopen jaar is vanuit het team HBO-Rechten het Ondernemersloket opgericht. Daaruit ondersteunen studenten HBO-Rechten ondernemers en startups met juridische adviezen. Dit project is opgestart vanuit de wens om studenten van nóg meer dan in het curriculum al het geval is in de gelegenheid te stellen in de praktijk te leren.  

logo edubadge ondernemersloket

In samenwerking met de minor StartUpVille en het Commerciële Economie-vak StartUpCompany hebben afgelopen jaar vier studenten HBO-Rechten juridische spreekuren gedraaid met diverse ondernemers en hen voorzien van schriftelijke adviezen omtrent vragen als: hoe zit het met de algemene voorwaarden? Hoe moet ik contracteren? Hoe zit het met auteursrechten en privacy?

Eerste studenten

Het team van HBO Rechten complimenteerde de eerste studenten van het Ondernemersloket Renee van Ruijten (4e jaars), Nicole Stevens (2e jaars), Romuald van Gilse (4e jaars) en Jagdeep Singh (2e jaars) met hun geweldige inzet en pionierswerk. Dit blok is er een nieuwe lichting studenten binnen het Ondernemersloket gestart, op weg naar een eigen edubadge.