Hogeschool Leiden

Over

Thema

Een ouderwets drukke en sfeervolle Open Dag

8 april 2022 - Wat een verademing! Na twee jaar van online en hybride Open Dagen, gingen de deuren van onze hogeschool op 2 april eindelijk weer helemaal open. Buiten scheen de zon, binnen was het als vanouds druk en gezellig.

Hoe goed onze voorlichters het de afgelopen online edities ook deden, niets kan op tegen een ouderwets fysieke Open Dag. Dat bewees alleen al het bovengemiddelde bezoekersaantal van afgelopen zaterdag.

Onze deuren openen normaliter om 10.00 uur, maar de eerste studiekiezers en hun gevolg stonden al een uur eerder voor de poort. Waar de één doelgericht voor een bepaalde opleiding kwam, wilde de ander vooral rondstruinen en sfeer proeven. Het was druk, gezellig en alles liep op rolletjes mede dankzij onze fantastische collega-voorlichters en studentambassadeurs.

Voorlichting door studenten

In verschillende lokalen stonden onze studenten klaar om bezoekers te verwelkomen en uitleg te geven over hun opleiding. Zo gaf tweedejaarsstudent Maarten namens de Opleiding tot Fysiotherapeut voorlichting in het fitnesslokaal. Hij vertelde onder andere over de functionele anatomie van de enkel, over de diagnostiek van de knie en over fysiotherapie bij een CVA (beroerte) of bij hersenbloedingen. Maarten vatte het als volgt samen:

Maarten

"Wij zijn de detectives van het lichaam."

Maarten

Ondertussen liet derdejaarsstudent Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek Ilse bezoekers door een microscoop naar een speekselklier kijken.

Ilse

"Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik enorm geïnteresseerd ben in biologie. Bij deze studie krijg je heel veel aspecten van dit vakgebied mee en dat vind ik fascinerend."

Ilse

Online Voorlichtingsavond 20 april

Kortom: het was fantastisch om elkaar weer in het echt te ontmoeten en studiekiezers zo goed mogelijk op weg te helpen. En voor degenen die verhinderd waren: op woensdag 20 april van 18.00 - 21.00 uur kun je in de herkansing tijdens een extra Online Voorlichtingsavond.