Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Video-interview Joeri van den Steenhoven bij Economie071

16 december 2021 - In het nieuwe swipe-zine 'Focus' van Economie071 praat CvB-lid Joeri van den Steenhoven onder andere over het belang van aansluiting tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven.

In het swipe-zine komen verschillende ondernemers en bestuurders aan het woord. Zo ook Joeri van den Steenhoven. "Via Economie071 werken we samen aan een sterkere regionale economie, bijvoorbeeld door het stimuleren van jong ondernemerschap in een innovatief MKB", aldus Joeri in het video-interview.

"Hiervoor hebben we onder andere de Inventeers Academy opgericht. Onze studenten van Hogeschool Leiden werken hier aan innovatieprojecten in opdracht van het regionale bedrijfsleven. Op deze manier sluit hun opleiding direct aan op de behoeften van bedrijven, waar zij later komen te werken. Theorie en praktijk komen samen in gezamenlijk onderzoek. Regionale bedrijven komen zo in aanraking met nieuwe kennis en jong talent. Een mooie win-winsituatie."

Bekijk het volledige interview in het swipe-zine 'Focus' van Economie071 (pag. 12)

Cover swipe zine Focus - Economie071

Over Economie071

Economie071 heeft als doel de economie in de regio Leiden verder te versterken. Het is een samenwerkingsverband dat wordt gevormd door ondernemersverenigingen, onderwijs- en kennisinstellingen en gemeenten. Hogeschool Leiden is een van de partners van Economie071.