Hogeschool Leiden

Over

Thema

E-merge symposium over kennisnetwerken en roze olifanten

Op 18 november verzamelden bijna 200 geïnteresseerden zich in Scheltema Leiden voor een symposium van het consortium E-merge.

Uiteraard was ook Hogeschool Leiden ruim vertegenwoordigd met veel docenten, onderwijskundigen en beleidsmedewerkers. De aanleiding voor de bijeenkomst was de toetreding van maar liefst drie instellingen tot het consortium: Hogeschool Rotterdam, de Erasmus Universiteit en Hogeschool Inholland. Bestuurders van deze drie nieuwe partners tekenden, met de vier bestaande partners (Universiteit Leiden, TU Delft, Hogeschool Leiden en De Haagse Hogeschool), de geheel hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

Bij die gelegenheid werd ook bekend gemaakt dat Vincent Bakker officieel de rol als voorzitter van het E-merge coördinatieteam heeft overgenomen van Annelies Opstraat.

Thema's binnen E-merge

De middag werd afgetrapt met een keynote van Pedro de Bruyckere, die bijna geruststellend uitlegde dat het feit dat het heel nuttig is veel “roze olifanten” (nieuwe technologieën) te kennen, niet betekent dat ze ook allemaal nuttig zijn voor het onderwijs dat jij wilt geven. De keynote werd gevolgd door uiteenlopende sessies over blended learning, digitaal toetsen, digitale leeromgeving en online learning. Dit zijn de thema's die ook centraal staan in de kennisnetwerken binnen E-merge.

Interesse in een van deze netwerken? Bekijk dan eens de website van E-merge. Daar vind je ook korte verslagen en presentaties van diverse sessies.