Studenten in het restaurant aan het werken

Over

Thema

Wat doe je met een overschot aan voedzame producten?

17 januari 2022 - Door de nieuwe lockdown net voor de kerst bleven er veel producten over bij cateraar Eurest. Samen met het Facilitair Bedrijf bedachten ze er wat op: studenten en medewerkers konden met de Too Good To Go-app producten ophalen.

Al koop je nog zo zorgvuldig in, aan het einde van de dag blijft er vaak iets over. Zeker als het kabinet een nieuwe lockdown aankondigt. Zonde om weg te gooien toch?

Too Good To Go

Dat vonden het Facilitair Bedrijf en cateraar Eurest ook en dus bedachten ze daar iets op. Voor de kerstvakantie kondigde het kabinet toch nog plotseling een lockdown af. Zo bleven er behoorlijk wat producten over, waarvan de houdbaarheidsdatum zou verlopen. In het kader van duurzaamheid en het tegengaan van voedselverspilling, heeft cateraar  Eurest geprobeerd zo min mogelijk weg te gooien. Studenten en medewerkers konden met de Too Good To Go-app extra tassen met producten ophalen. 

Links: medewerker van het daklozen centrum. Rechts: Ricki Parinussa (Eurest)
Links: medewerker van het daklozen centrum. Rechts: Ricki Parinussa (Eurest)

Ondanks deze actie, bleven er alsnog diverse producten over. Collega Ricki van Eurest opperde om dit te doneren aan de daklozenopvang 'De Binnenvest' in Leiden. Samen met haar vriend heeft zij dit op kerstavond afgeleverd. De mensen daar waren blij verrast en dankbaar voor de enorme hoeveelheid en diversiteit aan producten.

Duurzame hogeschool

Lees meer over duurzaam onderwijs, duurzaam onderzoek en duurzame bedrijfsvoering op de pagina Duurzaamheid.