Hogeschool Leiden

Pop-up Green Office

Vanaf 9 februari reist het Pop-up Green Office langs de centrale diensten en de Faculteiten om te onderzoeken hoe duurzaam Hogeschool Leiden is.

In aanloop naar de uitreiking van de Sustainabul, dé ranking voor duurzaamheid in het hoger onderwijs, op 29 mei op Hogeschool Leiden, reist een Pop-up Green Office de zes Faculteiten en centrale diensten langs.

Hoe duurzaam is Hogeschool Leiden?

Tijdens het verblijf van het Pop-up Green Office bij een Faculteit onderzoeken studenten van het office hoe duurzaam dat Faculteit is, hoe het zit verweven in onderzoek en onderwijs, hoe studenten en medewerkers dit ervaren. Tijdens het verblijf bij de centrale diensten wordt er aandacht besteed aan de duurzame bedrijfsvoering. Op alle plaatsen geven de studenten advies aan medewerkers en studenten (bijvoorbeeld: hoe werk je papiervrij?) en kan men de eigen CO2 voetafdruk meten.

Doel

De activiteiten van het Pop-up Green Office ondersteunen het huidige beleid, verzamelen data voor nieuwe (beleids-)initiatieven en zijn gericht op een groter bewustzijn bij studenten en medewerkers op duurzaamheidaspecten.

Opbouw Pop-Up Green Office