Hogeschool Leiden

Over

Thema

Meet and Greet: de Plastic Jager

6 mei 2015 - Merijn Tinga, de Plastic Jager, vraagt aandacht voor de plastic soep in de Noordzee. Studenten ondersteunen hem tijdens zijn zeiltocht naar Sint Petersburg en de Oostzee. Merijn deelt zijn ervaringen tijdens het symposium op 29 oktober.

Plastic afval in de Noordzee

Hoe vraag je aandacht voor het plastic afval probleem in onze Noordzee? De Leidse kunstenaar Merijn Tinga, de Plastic Jager, deed dit door in de zomer van 2014 op een zelfgemaakt board van plastic afval gevonden op het Noordzeestrand, een toch te maken van België naar Duitsland. En nu door een vijf maanden durende zeiltocht in de Noord- en Oostzee.

Betrokkenheid studenten

Studenten van Hogeschool Leiden zijn nauw betrokken bij dit avontuur. Zo ondersteunen studenten van de opleidingen Commerciële Economie en Communicatie bij de marketing, PR en Social media van dit project.

Studenten van de opleiding Chemie van Hogeschool Leiden doen onderzoek naar plastic en ander vuil dat Merijn opvist uit de zee en vergelijken de kwaliteit van het zeewater van de verschillende plaatsten die Merijn op zijn tocht bezoekt.

Meet and Greet

Tijdens het symposium Duurzaam Samenwerken op 29 oktober 2015 is er een meet-and-greet met Merijn waar hij samen met de studenten zijn verhalen zal delen.