Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Hogeschool Leiden partner van de Duurzaam Onderwijsgids

Hogeschool Leiden heeft zich via een bijdrage aan de crowdfundingcampagne van de Groene Generatie verbonden aan de 'Duurzaam Onderwijsgids'. De gids geeft een overzicht van alles wat scholen doen op het gebied van duurzaamheid.

De samenleving vraagt om duurzaam onderwijs. Dat is de overtuiging van de Groene Generatie en de reden waarom zij gegevens over de rol die duurzame ontwikkeling speelt binnen onderwijsinstellingen bijeenbrengt in de onderwijskeuzegids van de toekomst: de Duurzaam Onderwijsgids. Hogeschool Leiden heeft zich via een bijdrage aan de crowdfundingcampagne van de Groene Generatie verbonden aan deze gids, die een overzicht geeft van alles wat scholen doen op het gebied van duurzaamheid. 

Duurzame ontwikkelingen

De gids bundelt kenmerken en combineert deze in de duurzaam onderwijsgids. Hieraan kunnen scholen, docenten, ouders en studenten zelf informatie toevoegen. De inzet op duurzaamheid wordt op verschillende manieren belicht. Dit resulteert in een unieke waardering die meerdere vlakken van duurzame ontwikkeling belicht. Daaraan kun je zien of duurzaamheid 'activiteiten georiënteerd' is of helemaal geïntegreerd is in de identiteit van de school of opleiding.

Klimaat-neutrale hogeschool

Hogeschool Leiden integreert duurzame ontwikkeling in het onderwijs en onderzoek en besteedt veel aandacht aan een duurzame bedrijfsvoering. Zo is de hogeschool de eerste klimaat-neutrale hogeschool van Nederland en veroverde ze in 2015 een 6 e plaats in de Sustainabul, de duurzaamheidsranking van ho-instellingen in Nederland.

Meer informatie over de Duurzaam Onderwijsgids en/of de Groene Generatie