De vlag van de hogeschool

Over

Thema

Hogeschool Leiden 4e hogeschool in duurzaamheidsranking

27 mei 2019 - Hogeschool Leiden bezet dit jaar een vierde plek in de duurzaamheidsranking van Nederlandse hogescholen, en een overall elfde plaats als het gaat om alle hogeronderwijsinstellingen.

Dit maakte het nationale netwerk Studenten voor Morgen bekend tijdens de SustainaBul op de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het hoger onderwijs.

SustainaBul

De SustainaBul toetst op duurzaamheid en transparantie binnen vier thema’s: onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en integrale benadering. Alle instellingen hebben een vragenlijst ingevuld en de antwoorden met beleidsstukken, overeenkomsten en andere documenten. Hogeschool Leiden scoorde net als eerdere jaren evenwichtig op alle vier de onderdelen. Het omarmen van de Sustainable Development Goal (SDG's) door het ondertekenen van de SDG-Charter, het oprichten van een leergemeenschap SDG’s en de lancering van het Kenniscentrum Duurzaam Organiseren leverde de hogeschool dit jaar extra punten op. 

In totaal deden tien universiteiten en acht hogescholen mee aan de ranking. Opvallend is dat de universiteiten zeven van de top tien plekken bezetten. Bij alle deelnemende instellingen is een duidelijk toename in duurzaamheid waarneembaar, zo blijkt uit de ranking van de studenten.

Bekijk de volledige uitslag