Symposium Hoezo Diversiteit 2017.

Over

Thema

Uiteenlopende lezingen tijdens symposium Hoezo Diversiteit?

HOGESCHOOL LEIDEN - 22 december 2017 - Diversiteit gaat in essentie over individuen, niet over groepen. Ook wordt diversiteit in de praktijk vaak gelinkt naar discriminatie terwijl het eigenlijk tegenpolen van elkaar zijn.

Bij diversiteit valt het verschil vaak positief uit. Bij discriminatie negatief. Diversiteit is een manier om van elkaar te leren en elkaars talenten te benutten. Tijdens het symposium Hoezo Diversiteit? van 12 december 2017 kregen ruim 200 bezoekers een inkijk in de verschillende perspectieven op dit thema.

Bredere blik op diversiteit

CvB voorzitter Sander van den Eijnden opende het symposium met het belang van het lectoraat bij Hogeschool Leiden. Lector Saniye Çelik hield een pleidooi dat een bredere blik op diversiteit nodig is willen we er een succes van maken. Ze legde uit hoe het lectoraat hierop gaat inspelen. De burgermeester van Leiden, Henri Lenferink, onderstreepte de noodzaak om in verbinding te staan met de samenleving en hoe hij daar als burgemeester vorm aan geeft. De portefeuillehouder diversiteit bij de Nationale Politie, Peter Slort, lichtte de praktijk van diversiteit toe binnen de politieorganisatie: “Het is heel simpel, we moeten veranderen. De politie moet in verbinding blijven met mensen. Zo maak je contact met elkaar en dit leidt tot wederzijds begrip en saamhorigheid”.

Themasessies

Na het plenaire deel volgde verdieping in 9 parallelle themasessies die onder meer gingen over inclusief leidinggeven, ontwapenend communiceren, de business van diversiteit en het klaarstomen van toekomstige professionals vanuit het onderwijs. Meer over deze thematiek lees je in het het essay Diversiteit is een veranderopgave, geen integratievraagstuk van Saniye Çelik en het verslag van Science Guide naar aanleiding van het symposium: Er bestaat een diversiteitsparadox.

Nieuwsgierig naar het symposium? Bekijk de aftermovie.

Lectoraat Diversiteit

Meer weten over diversiteit? Neem dan een kijkje op de pagina van het lectoraat Diversiteit. Het lectoraat Diversiteit maakt deel uit van de faculteit Management & Bedrijf van Hogeschool Leiden.