Van links naar rechts: Ellen van Veen (ECIO), Clannad Moerings en Angelien Sanderman

Over

Thema

Student wint landelijke Inclusie-prijs met plan voor inclusief kunstwerk

23 juni 2022 - Student Clannad Moerings van de Lerarenopleiding Omgangskunde aan Hogeschool Leiden, is de winnaar van de landelijke ECIO Frank Award. "Dit kunstwerk moet echt inclusief worden, zodat het voor iedereen toegankelijk is."

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 23 juni op de hogeschool werd de prijs uitgereikt door het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO). Deze prijs wordt toegekend aan studenten met een functiebeperking of ondersteuningsbehoefte, die een goed idee hebben om inclusie binnen hun onderwijsinstelling te vergroten. 

Van links naar rechts: Ellen van Veen (ECIO), Clannad Moerings en Angelien Sanderman
Van links naar rechts: Ellen van Veen (ECIO), Clannad Moerings en Angelien Sanderman

Overhandiging cheque 

Tijdens de bijeenkomst op de hogeschool kreeg een nietsvermoedende Clannad te horen dat zij de winnares van de ECIO Frank Award in de categorie hoger beroepsonderwijs is geworden. De bijeenkomst werd bijgewoond door Clannad en haar familie, leden van het Diversiteitspanel en het College van Bestuur. Natuurlijk waren de mensen van het ECIO ook aanwezig, die de prijs, een cheque ter waarde van €1.000,- aan haar overhandigden.

Ambassadeur voor inclusief onderwijs 

Clannad, die lid is van het Diversiteitspanel van Hogeschool Leiden, heeft gewonnen dankzij haar plan om een inclusief kunstwerk op de hogeschool te realiseren. De jury van de ECIO Frank Award roemde Clannad niet alleen om haar plan, maar ook om haar presentatie. Een echte ambassadeur voor inclusief onderwijs, zo luidde het oordeel. Clannad zelf gaf aan dat wat haar betreft het hele Diversiteitspanel deze prijs verdient.

Hogeschool voor iedereen toegankelijk 

"Ja, wij willen graag een kunstwerk in het nieuwbouwgedeelte van de hogeschool, dat aan het einde van het jaar wordt opgeleverd", licht Clannad haar winnende idee toe. "Dit kunstwerk moet echt inclusief worden, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Het wordt dus geen werk om alleen naar te kijken, maar ook om te horen, ruiken, voelen. Zo willen we laten zien dat er op Hogeschool Leiden écht wordt gewerkt aan meer inclusie en diversiteit. Want wat is er nou mooier dan een hogeschool die voor iedereen toegankelijk is?"

Prijs voor Clannad is terecht 

Angelien Sanderman, voorzitter van het College van Bestuur, is trots op Clannad. "Het is natuurlijk prachtig dat Clannad deze mooie prijs gewonnen heeft. Zelf geeft ze nadrukkelijk aan dat deze verdienste bij het gehele Diversiteitspanel ligt. Onze hogeschool heeft diversiteit en inclusie al langere tijd hoog op de agenda, het College van Bestuur heeft dan ook regelmatig contact met het Diversiteitspanel. Wij vinden het fantastisch dat Clannad zich zo voor deze doelen inzet, en de prijs is wat ons betreft dan ook geheel terecht."

Over diversiteit en inclusie 

Als hogeschool omarmen we de meerwaarde van diversiteit en inclusie. Wij zijn trots op onderlinge verschillen en geloven dat we er sterker van worden. Diversiteit is wat ons betreft een voorwaarde voor kwalitatief goed onderwijs. Lees meer over diversiteit en inclusie binnen Hogeschool Leiden.