Welkom op Hogeschool Leiden

Over

Thema

Saniye Çelik spreekt met Kamerleden over diversiteit

5 december 2019 - Lector Saniye Çelik leverde op woensdag 4 december een bijdrage aan een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over diversiteit en inclusie bij de politie.

Saniye Çelik werkte 17 jaar bij de politie. Ze volgt de politie nog steeds, vanuit haar rol als onderzoeker en adviseur én als oud-collega.

Bekijk het debat (vanaf minuut 43)

Saniye Çelik

“De laatste jaren merk ik dat de omgang van politiemensen met elkaar, maar ook met de bevolking op scherp is komen te staan.”

Saniye Çelik

In haar position paper ( pdf, 145 KB ) schetst ze haar observaties en geeft ze zeven adviezen ten aanzien van diversiteit en inclusie bij de politie. “De observaties en inzichten die ik hier presenteer, betreffen de politie, maar ze kunnen evengoed gelden voor andere publieke organisaties. Immers, sommige kijken oplettend naar wat er gebeurt bij de politie om er lering uit te trekken voor hun eigen praktijk. De politieorganisatie vervult in dit opzicht de functie van vliegwiel in de politieke en maatschappelijke discussie over diversiteit en inclusie", aldus Çelik.