Hogeschool Leiden

Over

Thema

Patrick Pijnenburg per 1 juni lid College van Bestuur stichting Stedelijk Gymnasium Leiden

4 maart 2021 - Patrick Pijnenburg, directeur faculteit Science & Technology (S&T) en waarnemend directeur dienst Beleid en Advies (B&A), vertrekt op 31 mei bij Hogeschool Leiden.

Patrick heeft een nieuwe uitdaging aanvaard en wordt per 1 juni 2021 lid College van Bestuur stichting Stedelijk Gymnasium Leiden & Rector van locatie Athena.

Loopbaan bij de hogeschool

Gedurende twaalf jaar heeft Patrick zich met veel energie en deskundigheid ingezet voor Hogeschool Leiden: gestart als interim, soepel overgegaan naar manager informatica, zes jaar als directeur van de faculteit S&T en sinds september 2020 tevens als waarnemende directeur van de dienst B&A.

Patrick Pijnenburg

"Natuurlijk heb ik gewikt en gewogen, zoals dat bij alle grote beslissingen gaat. Het moment is voor mij passend. Als ik het rationaliseer; zes jaar directeur, dat is de lengte van een instellingsplan, de lengte van de accreditatieduur van de opleidingen. De cyclus begint opnieuw. Er komt een nieuw instellingsplan, een nieuwe voorzitter en nieuwe collega’s. Een nieuwe tijd vraagt om nieuwe perspectieven, ambities en die hebben ruimte nodig."

Patrick Pijnenburg

Sander van den Eijnden, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Leiden:

"Met het vertrek van Patrick Pijnenburg gaat een goede directeur die een flinke periode indruk heeft gemaakt in de hogeschool. Hij laat een goed georganiseerde, financieel gezonde, samenhangende faculteit achter. Uiteraard respecteren we zijn besluit en zijn er trots op dat zijn talenten ook door anderen worden herkend. Wij wensen Patrick veel succes als bestuurder en rector bij stichting Stedelijk Gymnasium Leiden."

Patrick over zijn keuze

"Het voelt wat ‘ongepast’ om deze stap in coronatijd te zetten. Een tijd die zich kenmerkt door volhouden en elkaar vasthouden. En dan vertrek ik. Het is ook een tijd die zich niet leent voor de onderlinge ontmoeting, terwijl ik daar meer dan ooit behoefte aan heb. Het is geen tijd waarin een afscheid met veel mensen kan plaatsvinden. Daar weten we inmiddels alles van. En misschien is het ook wel gemakkelijker om in deze tijd afscheid te nemen, omdat het coronavirus mij al ongewild iets losweekte van de mensen die mij omringen."

"Mijn vertrek gaat voor mij gepaard met een verwachtingsvolle blik naar de toekomst en een melancholische blik in het verleden. Ik laat een groep mensen achter, want daar gaat en ging het mij om, die mij veel hebben gegeven de afgelopen jaren. Allemaal op een eigen wijze of eigenwijze manier, maar allemaal deel geworden van mijn ‘ik’, mijn ‘blik’ en uiteindelijk mijn ‘handelingsrepertoire’. Ik ga dat missen maar heb er natuurlijk vertrouwen in dat ik er veel voor terug ga krijgen. Maar dat is gelegen in de toekomst. En de toekomst is per definitie ongewis."

"Het werk nam mij in beslag en neemt velen van jullie in beslag. Maar het is ook gewoon werk en dat doe je goed, goed genoeg …. of anders…..niet."

Patrick Pijnenburg