Studenten wachten onder aan de trap

Over

Thema

Directeur nieuwe dienst M&C: Paul Helbing

5 december 2022 - Het College van Bestuur heeft Paul Helbing per 1 januari 2023 benoemd tot directeur van de nieuwe dienst Marketing & Communicatie (M&C).

​Op dit moment is Paul manager van de afdeling M&C. Deze is nu nog onderdeel van de dienst Beleid & Advies (B&A). Per 1 januari wordt een aantal diensten anders ingericht. M&C wordt daarbij een zelfstandige dienst onder leiding van Paul Helbing.

Hogeschool Leiden

Loopbaan

In juni 2022 kwam Paul in dienst bij Hogeschool Leiden als manager M&C. Daarvoor was hij tien jaar directeur M&C bij de Hogeschool van Amsterdam. Eerder werkte hij o.a. als woordvoerder en hoofd M&C bij de Universiteit van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Vereniging Hogescholen. 

Bestuursvoorzitter Angelien Sanderman van Hogeschool Leiden is content met de benoeming. ‘Paul beschikt over zeer ruime ervaring in het hbo en is daarmee bij uitstek geschikt om de nieuwe dienst M&C in te richten voor de toekomst. Binnenkort lanceren we het nieuwe Instellingsplan van onze mooie hogeschool. De ontwikkelingen die daarin centraal staan, brengen voor M&C nieuwe aandachtsgebieden met zich mee. De dienst helpt ons als hogeschool om ons extern stevig te positioneren en intern goed met elkaar te communiceren over onze koers. Daarnaast is M&C belangrijk voor het op maat bedienen van onze diverse studiekiezers, om onze online communicatie en datagedreven marketing te versterken. De wijze waarop Paul daarmee in de afgelopen maanden aan de slag is gegaan met het team geeft alle vertrouwen. De dienst M&C maakt onder zijn leiding een belangrijke ontwikkeling door en die krijgt met deze benoeming een mooi vervolg.’ 

Marketing & Communicatie (M&C)

De nieuwe dienst Marketing & Communicatie (&C) wordt per 1 januari 2023 gevormd. Haar medewerkers initiëren, adviseren en ondersteunen goede in- en externe communicatie namens de hogeschool en onderdelen daarvan. Dat doen zij op het gebied van studiekeuze-communicatie, corporate (in- en externe) communicatie en online communicatie (in- en extern web en socials).