Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Update coronamaatregelen: enkele kleine versoepelingen

27 januari 2022 - Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, volgt de hogeschool de aanwijzingen en maatregelen van de overheid. Bekijk de laatste updates.

Update 27 januari 2022

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft het kabinet geen grote veranderingen voor het hoger onderwijs aangekondigd. Wel zijn er enkele kleine versoepelingen doorgevoerd. Lees meer

Update 17 januari 2022

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag is bekendgemaakt dat het hoger beroepsonderwijs vanaf vandaag weer fysiek onderwijs mag geven. Met andere woorden: de hogeschool mag weer open. Lees meer

Update 4 januari 2022

Gistermiddag heeft minister Slob aangekondigd dat er voor het hoger beroepsonderwijs volgende week nog geen ruimte is voor versoepelingen. Online onderwijs blijft de norm. Lees meer

Advies: volg de richtlijnen van het RIVM

Studenten, medewerkers en bezoekers adviseren we om de richtlijnen van het RIVM op te volgen om eventuele besmetting te voorkomen: 

  • was je handen regelmatig met water en zeep;
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes.

Om verspreiding van het virus tegen te gaan, vragen we iedereen geen handen te schudden. Verder vragen we iedereen ook:

  • was of desinfecteer je handen na hoesten of niezen; 
  • gebruik een handdesinfectiemiddel op alcoholbasis als water en zeep niet beschikbaar zijn; 
  • reinig en desinfecteer regelmatig aangeraakte objecten en oppervlakken; 
  • blijf thuis als je ziek bent en neem contact op met je huisarts. 

Wanneer moet je contact opnemen met je huisarts? 

Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD als de volgende twee punten op jou van toepassing zijn: 

  • je hebt koorts met luchtwegklachten (hoest of kortademigheid) en 
  • je bent in de afgelopen 14 dagen teruggekeerd uit één van de gebieden waar het coronavirus wijdverspreid is (zie de lijst die het RIVM aanhoudt) of je bent de afgelopen 14 dagen in contact geweest met een patiënt met het coronavirus. 

Ga je op reis? 

Studenten en medewerkers met plannen om te reizen naar landen waar het virus is aangetroffen, krijgen het advies om de berichtgeving van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM nauwlettend te volgen. Dat kan via hun websites of via de reisapp Buitenlandse Zaken. De richtlijnen voor dienstreizen zijn aangescherpt. Dienstreizen voor medewerkers beperken we tot een minimum en kan alleen na toestemming van een leidinggevende. Dienstreizen naar gebieden met direct besmettingsgevaar (oranje of rood) zijn niet toegestaan.

Ben je net terug uit het buitenland? 

Wie onlangs is teruggekeerd uit een land waar het virus onlangs is aangetroffen en zich zorgen maakt, kan het beste de adviezen van het RIVM volgen.

Reisadviezen Buitenlandse Zaken 

Code rood (niet reizen) geldt voor die gebieden waar het virus daadwerkelijk is aangetroffen. Code oranje (alleen noodzakelijke reizen) geldt voor grotere gebieden en code geel (let op: veiligheidsrisico’s) geldt voor nagenoeg alle gebieden waar een uitbraak van het virus is geconstateerd.

Bekijk alle actuele reisadviezen

Vragen? 

Voor veelgestelde vragen over het coronavirus en het onderwijs, kun je ook terecht op de website van de Rijksoverheid. Daarnaast kun je bellen met het publieksinformatienummer coronavirus Rijksoverheid op 0800-1351.