Welkom op Hogeschool Leiden

Over

Thema

Studenten Communicatie sponsoren ambulance voor Bangladesh

19 november 2020 - Tweedejaarsstudenten van de opleiding Communicatie hebben de afgelopen periode bijna € 21.000,- ingezameld voor een tweede ambulance voor het Rohingya-vluchtelingenkamp.

In het kamp in Bangladesh wonen ruim 1 miljoen mensen. Het project is georganiseerd in samenwerking met stichting MIVA.

Project Evenementorganisatie 

Voor het tweedejaarsproject Evenementenorganisatie hebben 111 studenten van de opleiding Communicatie door het ophalen van € 21.000,- de doelstellingen ruim behaald. Daarnaast hebben zij de naamsbekendheid van stichting MIVA flink vergroot. De inzamelactie is verschenen in meer dan 40 artikelen en interviews op radio, in regionale en plaatselijke kranten en (vak)bladen. Ook draaiden er 14 campagnes via LinkedIn, Instagram en Facebook. Het bedrag is donderdag 12 november overhandigd aan stichting MIVA tijdens een online bijeenkomst met studenten en betrokken docenten. Deze stichting zal verder zorgdragen voor het aanschaffen van de ambulance.

Steven Berdenis van Berlekom, directeur MIVA, is eveneens blij met het resultaat:  

"De individuele en collectieve energie van de studenten heeft dit mogelijk gemaakt en dat is fantastisch. Ik had niet verwacht dat dit kon, zij hebben laten zien dat het wel kan en ik ben onder de indruk."

Steven Berdenis van Berlekom

Ook Jos Willems, fondsenwerver van MIVA, richtte zich tot de studenten:

"Het is aan jullie te danken. Jullie hebben dit samengedaan. Jullie hebben bewezen dan er online veel meer mogelijk is dan ik had kunnen denken."

Jos Willems

Over MIVA 

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die het als hun bestemming zien om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen en zorgt ervoor dat zorg en onderwijs bereikbaar zijn voor de allerarmsten. Door de coronacrisis zijn veel mensen in hun inkomen kwijtgeraakt, dus juist nu zijn is de ondersteuning door MIVA belangrijker dan ooit.