Hogeschool Leiden

Over

Thema

Studenten Communicatie helpen hulporganisatie MIVA

10 september 2020 – De opleiding Communicatie aan Hogeschool Leiden werkt al sinds 2016 met stichting MIVA. Deze organisatie ondersteunt lokale helden met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Ook dit jaar organiseren de tweedejaarsstudenten van de opleiding verschillende fondsenwervende evenementen voor Back-up Bangladesh.

Ideeën voor online fondsenwervende evenementen

Voor de huidige lichting studenten zal het, door de coronacrisis, uitdagender zijn omdat een groot deel van de fondsenwervende evenementen online zal moeten plaatsvinden. Maar de studenten hebben al een aantal goede ideeën.

"Met Back-up Bangladesh hopen wij de naamsbekendheid van MIVA te vergroten en een recordbedrag binnen te halen voor nieuwe ambulances op het vluchtelingenkamp. Wat ik goed en leuk vind aan het project, is dat we nu echt toewerken naar iets groots. Als het evenement voorbij is kunnen wij als projectgroep echt heel trots zijn op wat we hebben neergezet." ​​​​

Jamie Jonkers | tweedejaarsstudent Communicatie

De begeleiding vanuit de opleiding voor dit initiatief bestaat uit on- en offline ondersteuning, kennisoverdracht en oefening. Het recordbedrag van bijna € 21.000,- is opgehaald in 2016. In totaal is al voor ruim € 90.000,- vanuit Hogeschool Leiden gedoneerd aan de stichting.

Bekijk de video over de samenwerking tussen Hogeschool Leiden en MIVA 

Over MIVA

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die het als hun bestemming zien om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen en zorgt ervoor dat zorg en onderwijs bereikbaar zijn voor de allerarmsten. Door de coronacrisis zijn veel mensen in hun inkomen kwijtgeraakt, dus juist nu zijn is de ondersteuning door MIVA belangrijker dan ooit.

Lees meer over MIVA