Leidcycle

Over

Thema

Communicatiestudenten verzorgen programma fietsevenement Leidcycle

Gemeente Leiden organiseerde van woensdag 22 t/m vrijdag 24 juni Leidcycle om de stedenbanden tussen Leiden en Oxford en Torun te verjongen en te versterken.

Op verzoek van de gemeente Leiden en de stichtingen Stedenband Leiden-Torun en Leiden-Oxford stelden studenten Communicatie van Hogeschool Leiden het programma op.

ComOn project

Vanuit het ComOn project organiseerden studenten Communicatie Leidcycle, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelde. Jongeren uit Oxford, Torun en Leiden ontmoetten elkaar tijdens dit Leidse fietsevenement. De Engelse en Poolse deelnemers waren vooral geïnteresseerd in het Nederlandse fietsbeleid en de fietsinfrastructuur. 

Fietservaringen

Het programma bestond uit een presentatie over het fietsbeleid in Leiden, het delen van fietservaringen uit Torun en Oxford en natuurlijk veel fietsen in Leiden centrum en omstreken.
De activiteiten werden door de buitenlandse deelnemers als zeer leuk én leerzaam ervaren en ze nemen veel ideeën over het fietsbeleid- en infrastructuur mee terug naar Oxford en Torun. De studenten Communicatie hebben een schat aan ervaring opgedaan door het mede organiseren van dit Leidse event.