De winnaars van de Startup Experience: het kartonnen bed, de 'Homies Box'

Over

Thema

Kartonnen bed winnaar Startup Experience

Met een kartonnen bed dat ook op te zetten is als stoel en tafel hebben vierdejaars studenten Communicatie van Hogeschool Leiden de hoofdprijs gewonnen in de Startup Experience. Het bed krijgt de innovatieve naam ‘The Homies Box’ mee.

Een week lang werkten studenten van de opleiding Communicatie in groepen samen met mbo-studenten Economie van ID College aan een uitvoerbaar ondernemersidee. In vijf stappen kwamen de studenten van basisidee tot prototype. Het eindproduct moesten ze pitchen en presenteren aan een vakjury. 

Geen bed

Lianne de Kok, Julia van Haaster en Sofie van Marel van Hogeschool Leiden bedachten samen met Mayu en Joep van ID College het winnende ontwerp, een bed van karton, dat makkelijk met losse onderdelen in elkaar is te zetten. In een handomdraai kan het bed ook worden omgebouwd tot ander meubilair: een stoel of een tafel. Het vijftal kwam op het idee voor makkelijk produceerbaar interieur bij het kijken naar beelden uit ontwikkelingslanden. Van de 1,4 miljard mensen die in armoe leven, heeft veruit het grootste deel geen stoel om op te zitten, geen bed om in te slapen en geen tafel om aan te eten. Dit nu, bedachten de studenten, is een mooi onderwerp voor een ontwerpwedstrijd als de Startup Experience.

De winnaars van de Startup Experience: het kartonnen bed, de 'Homies Box'

De ‘Homies Box’ staat meteen al in de belangstelling bij ontwikkelingsorganisatie stichting Parwin. Deze organisatie wil een prototype van de Homies Box testen tijdens het werk in Irak. 

Kartonnen kledinghanger

Andere genomineerden voor de hoofdprijs waren ‘Heartbox’ (ladekastje voor asielzoekerscentra), ‘Eco Flavour’ (moestuintjes voor klein balkon in binnenstad) en  ‘Eco Peg’ (kartonnen kledinghanger voor thuis en winkel).

AREA071

Aan de Startup Experience deden vijftig studenten van opleiding Communicatie van Hogeschool Leiden en 25 studenten Economie van ID College Leiden mee. Plek van de week was AREA071, startup ondernemerscentrum in Leiderdorp. De week is een initiatief van ID College Economie Leiden, Hogeschool Leiden, Rabobank Leiden-Katwijk en Luris (Universiteit Leiden/ LCIE (Leiden Center for Innovation & Entrepreneurship). 

Keuzemodule Ondernemen bij opleiding Communicatie
Aan deze Startup Experience konden studenten van de opleiding Communicatie deelnemen die de keuzemodule Ondernemen volgen.

Meer weten over de opleiding Communicatie?