Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Gastcollege Charles Groenhuijsen

8 mei 2019 - Nepnieuws is overal en onze onwetendheid vernietigt ons! Wat kunnen we ertegen doen? Charles Groenhuijsen geeft op 10 mei om 9.00 uur een gastcollege op Hogeschool Leiden over nepnieuws en de (kwalijke) rol van de media.

Meer dan veertig jaar in het vak

Groenhuijsen heeft meer dan veertig jaar ervaring in de journalistiek en werkte zowel voor geschreven media (ANP, de Volkskrant, Vrij Nederland) als voor de publieke omroep als presentator (NOVA = voorganger Nieuwsuur) en als correspondent en verslaggever bij de NOS.

Kenner van de Verenigde Staten

Groenhuijsen is momenteel werkzaam vanuit Nederland en de Verenigde Staten als schrijver, columnist en spreker over vooral internationale politiek, economie en zakenleven. Hij treedt veelvuldig op in de media als kenner van de VS. Groenhuijsen schreef verscheiden boeken, waaronder een boek over de Obamajaren ('Oh, oh Amerika' - 2015) en over Donald Trump ('Donald Trump: Iedereen houdt van mij' – 2016). Zijn onlangs verschenen boek heet 'Optimisten hebben de hele wereld'.

Woon het gastcollege gratis bij

Tijdens het gastcollege zal Groenhuijsen niet alleen vertellen over nepnieuws en de rol van de media, hij zal ook ingaan op een mogelijke oplossing voor onze vernietigende onwetendheid. Je bent van harte welkom dit gastcollege bij te wonen!

Let op: voor geïnteresseerden van buiten Hogeschool Leiden zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor meer info en aanmelden kun je een mail sturen naar petovic.j@hsleiden.nl.

Charles Groenhuijsen