Hogeschool Leiden

Over

Thema

Docent Ben van Hamersveld lanceert YouTube-kanaal: Begrijpen met Ben

1 november 2021 - Communicatiedocent Ben van Hamersveld lanceerde vorige week zijn YouTube-kanaal: Begrijpen met Ben. Hierop plaatst hij clips over toegepast kwantitatief onderzoek en vertelt hij hoe studenten met onderzoek aan de slag kunnen.

Studenten krijgen in de clips antwoord op de vragen: Wat is kwantitatief onderzoek? Hoe doe je een chi-kwadraat? Wat zijn kenmerken van goede vragen in je vragenlijst? Hoe bereken je een nieuwe variabele in SPSS?

Communicatiedocent Ben van Hamersveld

"Kwantitatief onderzoek is best ingewikkeld. Daarom is het handig om deze kennis op afroep beschikbaar te maken, zodat studenten de clips kunnen terugkijken en hun eigen tempo bepalen. Daarbij is kennis over dit onderwerp op meerdere momenten in de opleiding relevant. Zo benutten we de mogelijkheden van digitaal onderwijs optimaal", vertelt Ben.   

Kennisclips voor studenten 

Ben maakte al kennisclips voor studenten over beeldtaal en beïnvloedende communicatie. "Studenten van de opleiding Communicatie waarderen de clips. Ik wil ze graag breder toegankelijk maken. YouTube is daar natuurlijk het perfecte medium voor", vertelt Ben. Ben is van plan om deze eerder opgenomen clips ook toe te voegen aan het kanaal.

Bekijk de video’s op het YouTube-kanaal Begrijpen met Ben