Hogeschool Leiden

Over

Thema

Professionals uit het werkveld stomen studenten Commerciële Economie klaar voor professionele toekomst

21 oktober 2021 - Vierdejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie gingen vorige week aan de slag met hun professional skills tijdens het jaarlijkse evenement ‘Expert Seminar 2021’ georganiseerd door de opleiding.

Het programma bestond uit workshops van sprekers en experts zoals Merijn Everaarts, de oprichter van Dopper.

Foto Merijn Everaarts - Oprichter Dopper

Het Expert Seminar maakt deel uit van de module Professional Skills in jaar 4 van de opleiding Commerciële Economie. Deze module is een opmaat naar het afstuderen: de student krijgt binnen Professional Skills die vaardigheden die nodig zijn voor het afronden van de studie. Onderdeel hiervan is expert worden op een commercieel economisch (deel)vakgebied. Studenten konden onder andere kiezen uit workshops over storytelling, personal branding, contentmarketing, affiliate marketing en business development.

Ik vond het leuk om het verhaal van de oprichter van Dopper te horen. Ik vond het doorzettingsvermogen van Merijn erg inspirerend. Hij was namelijk ook open over de dingen die minder goed gingen.

Vierdejaarsstudent Commerciële Economie

Divers programma

Met onder andere workshops over social advertising en contentmarketing en een interactief college door Merijn Everaarts in de stijl van het programma College Tour, bood het seminar een divers programma met veel verschillende thema's die aan bod kwamen. Ook Julita Davies, consultant, award-winning international speaker and trainer, was aanwezig en verzorgde een workshop over Personal Branding. Kirsten (21) vierdejaarsstudent Commerciële Economie was enthousiast over de workshop: “Ik vond het fijn om de workshop van Julita te volgen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om jezelf ontwikkelen en presenteren. De workshop heeft me inspiratie gegeven om je skills in te zetten bij het vinden van een baan.”

Ineke de Boer en Patrick van Thiel, docenten Commerciële Economie, organiseren jaarlijks het evenement. “Mooi om te zien dat de opzet van dit seminar zo goed werkt. Niet alleen onze studenten waren happy, de gastsprekers waren dat ook. Ze waren blij verrast met de energie en drive van onze studenten”, aldus Ineke de Boer.

Meer weten

Lees meer over de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden.