Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Student zorgt voor start rolstoelrugby in Leiden

10 december 2018 - In de gymzaal van Hogeschool Leiden vonden maandag 10 december clinics rolstoelrugby plaats. Student Commerciële Economie (CE) én rolstoelrugby-speler Davy van den Dop organiseerde de clinics.

Davy deed dit als bedankje aan zijn medestudenten die tijdens de sales experience van CE geld ophaalden voor een rugbyrolstoel voor hem.

Murderball

Rolstoelrugby, ook wel murderball genoemd, is een extreme sport voor mensen met een fysieke beperking. In Nederland zijn op dit moment zeven teams en het Nederlands team hoopt zich in augustus te plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Studenten, docenten en andere geïnteresseerden konden deze ruige, dynamische sport in de gymzaal van Hogeschool Leiden uitproberen en het opnemen tegen Davy en een aantal van zijn teamgenoten van The Amsterdam Terminators. De clinics werden gegeven door de captain van het Nederlands rolstoelrugbyteam, Reda Haouam.

Davy van den Dop, student Commerciële Economie (CE) én rolstoelrugby-speler
Davy van den Dop, student Commerciële Economie (CE) én rolstoelrugby-speler

Nieuw: rolstoelrugby in Leiden

Davy van den Dop speelt dan wel in Amsterdam, maar is geboren en getogen in Leiden. Hij heeft Rugby Club DIOK uit Leiden inmiddels op het idee gebracht ook met een rolstoelrugbyteam te starten.

"Ik vind het een groot gemis dat we geen rolstoelrugby hebben hier in Leiden.”

Davy van den Dop - student Commerciële Economie

Heb je een incomplete dwarslaesie of een verminderde arm- en handfunctie en interesse in deze sport? Neem dan contact op met DIOK via ledenadministratie@diokrugby.nl.