Hogeschool Leiden

Over

Thema

Opleiding Commerciële Economie start samenwerking met NIMA

8 december 2021 - Met de ondertekening van het contract is de samenwerking tussen de opleiding Commerciële Economie en NIMA, de beroepsvereniging voor marketing, officieel vastgelegd. De opleiding is daarmee nu ‘Education Partner’ van NIMA.

Door deze samenwerking kunnen docenten en studenten van de opleiding gebruik maken van verschillende educatieve activiteiten en praktijkbijeenkomsten dat het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) aanbiedt. 

Totstandkoming samenwerking 

De opleiding had al een intensieve samenwerking met het werkveld en door de samenwerking met het NIMA worden studenten nog beter voorbereid op de marketingpraktijk. NIMA is al ruim 50 jaar de beroepsvereniging voor mensen in het commerciële werkveld. Een groot aantal van de docenten bij Commerciële Economie zijn in de praktijk werkzaam of werkzaam geweest en kennen NIMA vanuit die rol. Ook zijn er docenten die een diploma bij NIMA hebben behaald. Mede vanuit deze contacten is de samenwerking tussen de opleiding en NIMA tot stand gekomen. 

Vakbekwaamheid van hoogopgeleide professionals 

Zowel NIMA als Hogeschool Leiden streeft naar het leveren van hoogopgeleide professionals in marketing, communicatie en sales aan de markt. Om te kunnen voldoen aan de wensen van de voortdurend veranderende omgeving is het belangrijk dat de vakbekwaamheid van zowel huidige als toekomstige professionals hieraan voldoen. Deze samenwerking geeft een impuls aan dit streven en biedt concrete mogelijkheden om dit te realiseren.

Docenten kunnen deelnemen aan community bijeenkomsten, NIMA classes, Education Days en het netwerk. Daarnaast zijn studenten gratis NIMA-lid en kunnen zij gastcolleges bijwonen, en gebruik maken van vraag- en antwoordsessies met NIMA-leden. Indien een student afstudeert op een marketingplan kan de student erkenning krijgen voor het NIMA B1-examen. 

Links: Rob van Vroenhoven (Business Unit Manager Exams - NIMA). Rechts: Marjet van Weeren (onderwijsmanager Commerciële Economie)
Rob van Vroenhoven van NIMA (links) en onderwijsmanager Marjet van Weeren (rechts) ondertekenen de samenwerking

Marjet van Weeren, onderwijsmanager Commerciële Economie tijdens het tekenen van het contract: "We zijn heel blij dat het moment hier is om het contract te tekenen. Dit is het symbolische moment van de start van de samenwerking. We kregen al veel enthousiaste reacties van docenten die lid willen worden bij NIMA. Er is een groot draagvlak om met elkaar aan de slag te gaan en ik zie een waardevolle samenwerking tegemoet."

Meer weten

Lees meer over de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden.