Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Nog steeds veel eenzaamheid onder ouderen

10 juni 2020 - Studenten van de opleiding Commerciële Economie zetten zich in om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Met hun bedrijf ‘Thans Gaat het Anders’ deden zij hier onderzoek naar.

Het studentenbedrijf Thans Gaat Het Anders, bestaande uit een team van vijf meiden, wil een gezamenlijk doel bereiken: dit groot maatschappelijk probleem aanpakken. Studenten Joosje en Eva deden met hun bedrijf onderzoek naar eenzaamheid.

Door onze gedrevenheid zijn wij ervan overtuigd dat alle beetjes helpen. Thans Gaat Het Anders heeft onderzoek gedaan naar eenzaamheid onder bewoners van een verpleeghuis en ondervond dat het probleem echt groot is. Juist in deze tijden waarin ouderen door de coronamaatregelen hard worden geraakt. Help ons als jullie medestudenten om ons bereik te vergroten en zo veel mogelijk (en juist in deze tijd) ouderen in verpleeghuizen te helpen!

Joosje & Eva

De helft van de opgenomen coronapatiënten is 69 jaar of ouder. Het beschermen van deze kwetsbare groep in de samenleving is vanaf het begin een van de belangrijkste uitgangspunten bij de bestrijding van het virus. Nog steeds mogen ouderen in verpleeghuizen maar mondjesmaat bezoek ontvangen.

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens zeggen ze. Maar je moet je wel thuis kunnen voelen, op z’n minst op je gemak. Onze boeken ‘Thans Gaat Het Anders met elkaar’ en ‘Mijn Thans Gaat Het Anders’ proberen daaraan bij te dragen.

Joosje & Eva

Boekenreeks Thans Gaat Het Anders

De boeken van Thans Gaat Het Anders hebben elke dag een opdracht, die in de boeken sleutels worden genoemd. Deze sleutels variëren van complimenten geven, breinkrakers tot uitdagingen. Het doel van het boek is om de gebruiker een helpende hand te bieden om op iemand af te stappen binnen het verpleeghuis. Dit boek van A3- of A4-formaat zorgt ervoor dat de gebruiker wordt uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen en zijn sociale kring te vergroten. 

Meer informatie over het bedrijf en de boeken vind je op Instagram, Facebook en LinkedIn

Boek Thans Gaat Het Anders