Khawla en Dlovan tijdens verschillende activiteiten bij Hogeschool Leiden | Baas van Morgen

Over

Thema

Dlovan en Khawla voor één dag de baas op de hogeschool

2 juni 2022 - Op woensdag 1 juni had Hogeschool Leiden niet het CvB, maar twee achtstegroepers aan het roer staan. Dlovan en Khawla van de Leidse basisschool De Singel waren namelijk naar de campus gekomen om een dag lang de baas te spelen.

Dit deden zij in het kader van het project 'Baas van Morgen', een initiatief van jongerenorganisatie JINC. De twee liepen mee met collegevoorzitter Angelien Sanderman, zodat ze konden zien hoe een dag van een 'baas' er precies uitziet.

Welkom nieuwe bazen

Angelien pikte Dlovan en Khawla 's ochtends vroeg op van school. Bij de receptie van de hogeschool stond een levensgroot scherm, met daarop een foto van Dlovan en Khawla en de tekst 'Welkom nieuwe bazen!' Nadat ze samen met Angelien de agenda van de dag door hadden genomen, kregen ze een rondleiding over de campus. Bij een geschiedenisles over de Middeleeuwen bij de Vrijeschool Pabo deden ze mee aan een les zwaardvechten, en in een van de labs van Science & Technology mochten ze proefjes doen met allemaal kleurtjes.

Van links naar rechts: Khawla, Angelien Sanderman en Dlovan
Van links naar rechts: Khawla, Angelien Sanderman en Dlovan

Hoort erbij 

Daarna was het tijd voor verschillende overleggen, want dat hoort er natuurlijk ook bij. Eerst schoven Dlovan en Khawla aan bij directeur Ruby Fasten (faculteit Management & Bedrijf). Zij vertelde over de verschillende opleidingen binnen de faculteit en over het werk wat je daarmee later kan gaan doen. Vervolgens namen ze samen met Angelien en Joeri van den Steenhoven deel aan het wekelijkse CvB-overleg.

Hogeschool nóg leuker 

Na een lunch in ons restaurant gingen Dlovan en Khawla naar de studio om een video op te nemen. Daarin vertelden zij over hun ervaringen en gaven zij nog wat tips om de hogeschool nóg leuker te maken. Bij het afscheid kregen de twee kersverse bazen een goodie bag met allerlei HL-spullen mee. 

Rake vragen

Angelien Sanderman kijkt met plezier terug op deze bijzondere dag. "Dlovan en Khawla waren ontzettend leuke en nieuwsgierige 'bazen', die de hele dag enthousiast aan het programma hebben meegedaan. Zelfs tijdens het CvB-overleg, wat ik vooraf als het 'saaiste' onderdeel van hun dag bestempelde, stelden ze enkele rake vragen. De hogeschool vond het leuk en leerzaam om aan dit project van JINC mee te kunnen werken."

Dlovan en Khawla zelf vonden het ook een leuke en leerzame dag. "Wij vonden de proefjes in het lab en het zwaardvechten het leukst. Tijdens het opnemen van de video kregen we de slappe lach, dus dat lukte misschien wat minder goed. Maar we vonden het een leuke school, en wie weet komen we hier over een paar jaar zelf nog wel studeren!"

Van links naar rechts: Dlovan, Angelien Sanderman en Khawla.
Van links naar rechts: Dlovan, Angelien Sanderman en Khawla.