Hogeschool Leiden

Over

Thema

Vernieuwde post-hbo opleiding richt zich op digitale didactiek voor toekomstgericht onderwijs

24 juni 2020 - De post-hbo opleiding Onderwijs en Moderne Media van Lucas Onderwijs en Hogeschool Leiden is geheel vernieuwd en gaat verder onder de naam Digitale Didactiek voor Toekomstgericht Onderwijs.

Creativiteit is de rode draad in deze gewijzigde opleiding, het vergroten van je didactisch palet het doel. Dat doe je door het vergroten van je didactische gereedschapskist met digitale didactiek.

Inzet technologie bij afstandsonderwijs

De ervaringen van de recente schoolsluiting hebben laten zien dat er veel mogelijk is rond de inzet van technologie bij afstandsonderwijs. De leraar maakt daarbij het verschil. Wat de afgelopen periode ook heeft laten zien is dat het echte contact heel belangrijk is. De vernieuwde opleiding bestaat daarom uit een mix van contacturen en zelfstandig (afstands)leren.

Inhoud opleiding

Veel instructie kan online. Samenwerken kan ook online, maar het creatieve proces is ook gebaat bij echt contact. Thuis leren wanneer het jou uitkomt, en contact met je medestudenten en docenten wanneer het nodig is. Samen met je medestudenten verbeter je je onderwijs, breid je je didactische gereedschapskist uit met digitale elementen. De opleiding leert je bewustere keuzes te maken bij de inzet van werkvormen en technologie, het didactisch redeneren. Je verkent nieuwe mogelijkheden, je leert te spelen met digitale didactiek.

Het gaat in de opleiding om toekomstgericht onderwijs. Jouw praktijk verrijkt met een theoretische achtergrond. Wanneer je de opleiding na een jaar hebt afgerond ben je specialist in blended learning. Met je eigen leeruitkomsten toon je aan welke impact je hiermee hebt binnen je eigen school. Hoe heb je de door jou doorgemaakte ontwikkeling toegepast in de klas? Hoe heb je dit gedeeld met je collega’s? Je toont aan dat je actief geleerd hebt. Deze leeruitkomsten zijn grotendeels gepersonaliseerd, gebaseerd op jouw leerwens.

Meer informatie 

Spreekt deze opleiding je aan? Neem dan contact op  Centrum voor Onderwijs en Innovatie (COIL) via 071-51 88 726 of posthbo.educatie@hsleiden.nl. Voor specifieke informatie over het programma kun je contact opnemen met kesteren.van.j@hsleiden.nl of rtrippe@lucasonderwijs.nl

Meer informatie over de opleiding, het programma of je aanmelden? Bekijk de opleidingspagina van Digitale Didactiek voor Toekomstgericht Onderwijs of het overzicht van het complete aanbod van COIL.