Leiden Bio Science Park

Over

Thema

Celkweeklab: pionieren in cel & kennisdeling

2 december 2020 – Vanaf dit studiejaar (2020-2021) kunnen studenten B&M in het nieuwe Celkweeklaboratorium van Hogeschool Leiden aan de slag om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de gezondheidszorg van de toekomst.

Manager Danny Dukers (links) en Joeri van den Steenhoven (rechts) tijdens een praktijk op het nieuwe Celkweeklab
Danny Dukers en Joeri van den Steenhoven tijdens een praktijk op het nieuwe Celkweeklab

Studenten Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (B&M) toerusten met de modernste technieken op het gebied van regeneratieve geneeskunde om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de gezondheidszorg van de toekomst. Dat kan vanaf dit studiejaar in het nieuwe Celkweeklaboratorium op de B3-gang van Hogeschool Leiden. 

Joeri van den Steenhoven | lid CvB

"Ik ben enorm trots dat we met dit nieuwe Celkweeklab kunnen bijdrage om het Leiden Bioscience Park te laten uitgroeien tot een Europees knooppunt op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Je ziet hier dat innovatie en onderwijs heel mooi samengaan."

Joeri van den Steenhoven | lid CvB

In onderstaande video legt manager Danny Dukers uit wat regeneratieve geneeskunde is, vertelt docent Angelic van der Aar hoe het onderwijs is vormgegeven en geven studenten Laura Geerlings en Rinske van Nunen aan hoe zij de nieuwe technieken vervolgens in de praktijk toepassen. Joeri van den Steenhoven, lid College van Bestuur, licht toe waarom het Celkweeklab zo belangrijk is voor Hogeschool Leiden als opleidingsinstituut in relatie tot het ons omringende werkveld.