Onderzoek Antroposofische Gezondheidszorg

Over

Thema

Zachte winter, vroege pollenbloei: heb jij al hooikoorts?

11 maart 2020 - Officieel is het nog geen lente, maar zo voelt het buiten wel! Heb jij ook alweer last van hooikoorts, bijvoorbeeld een loopneus of branderige ogen? Doe mee met het onderzoek naar een natuurlijk geneesmiddel.

Door de zachte winter komen de elzen dit jaar al bijzonder vroeg massaal in bloei. Dat betekent hoge pollenconcentraties en hooikoortsklachten. Als dit weer aanhoudt, wordt de start van het berkenpollenseizoen eind maart al verwacht. 

Lector Antroposofische Gezondheidszorg Erik Baars werkt aan een meerjarig onderzoek naar een natuurlijk geneesmiddel voor hooikoorts. Uit onderzoek blijkt dat natuurlijke geneesmiddelen de hooikoortsklachten kunnen verminderen. Er zijn bovendien aanwijzingen dat deze middelen het immuunsysteem kunnen verbeteren waardoor de hooikoortsklachten zelfs geheel zouden kunnen verdwijnen.  

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt voor het onderzoek, begin je met een intakegesprek. Hierna beslis je of je deelneemt aan het onderzoek. Tijdens het onderzoek krijg je injecties met het (natuurlijke) geneesmiddel of een placebo. Je houdt dagelijks een online vragenlijst bij waarin je onder andere de ernst van jouw hooikoortsklachten registreert.

Meer informatie en aanmelden

Heb jij ook last van hooikoorts en wil je bijdragen aan de oplossing? Lees dan meer over het onderzoek en doe mee! Het onderzoekstraject start begin mei 2020.