De week van de vaktherapie.

Over

Thema

Symposium Vitaliteit en Eigen Regie: geen kunst met Vaktherapie

28 oktober 2021 - Het lectoraat AG organiseert samen met de opleiding Vaktherapie op vrijdag 19 november een symposium voor iedereen die met studenten of met hun begeleiding te maken heeft en kennis wil maken met de mogelijkheden van vaktherapie.

Belangrijk: dit evenement gaat niet door. Deelnemers die zich hebben aangemeld, ontvangen hier bericht over.

In de week van de vaktherapie verzorgt het lectoraat AG in samenwerking met de opleiding Vaktherapie van Hogeschool Leiden een middag met als thema: Wat kan vaktherapie- bijdragen aan de vitaliteit en de eigen regie van studenten? 

Sprekers en workshopleiders

Inmiddels hebben dr. Sonja Aalbers (NHL Stenden) n.a.v. haar promotie-onderzoek over het effect van muziek(therapie) bij depressie), Rogier van Rijn MSc (Codarts) over de Student Life Monitor en dr. Guus van der Bie voormalig huisarts en docent aan o.a. de Academie Antroposofische Gezondheidszorg toegezegd om spreker te zijn.

Workshopleiders

We hebben een divers aanbod van workshops verzorgd door ervaren vaktherapeuten (beeldend, muziek en spraak&drama), studenten Vaktherapie die mooie zelfhelpmodules hebben ontwikkeld en hiermee aan de slag gaan, dr. Jaap van der Stel (lector GGZ) en dr. Sonja Aalbers die de theorie vanuit haar presentatie/proefschrift zal vertalen naar de praktijk. 

Doelgroep

Ben je student, docent of hulpverlener? Iedereen die met studenten of met het begeleiden van studenten te maken heeft en kennis wil maken met de mogelijkheden van vaktherapie is welkom!

Programma en locatie

  • Datum: vrijdag 19 november
  • Tijd: 12.30-18.00 uur 
  • Programma: Het programma bestaat uit een plenair deel en een workshop deel. 
  • Locatie: Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
  • Accreditatie wordt aangevraagd bij de FVB