Hogeschool Leiden

Over

Thema

Actie #liefvoorelkaar van start: meer verbinding en positiviteit

13 december 2021 - Donderdag 9 december is de actie #liefvoorelkaar van start gegaan. Docenten, medewerkers en studenten kunnen dan in de kerstboom een kaartje hangen waar zij kunnen opschrijven wat voor liefs zij voor een ander willen doen.

Docenten Toegepaste Psychologie Roos Bonnier en Wendeline Heijl van Santen hebben deze actie bedacht: "We hebben ontzettend veel behoefte aan meer verbinding en positiviteit in deze tijd, helemaal met Kerst nu voor de deur. Voor ons draait de ware kerstgedachte om betekenisvol te zijn voor een ander. We willen daarom een glimlach op het gezicht brengen bij iemand anders door iets liefs te doen. Hiermee creëren we met z’n allen meer positieve emoties."

"Uiteindelijk zorgt dit voor meer verbinding, want wij zijn die prachtige leergemeenschap waar iedereen ertoe doet en iedereen kan bijdragen."  

Roos Bonnier en Wendeline Heijl van Santen, docenten Toegepaste Psychologie

Angelien Sanderman, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden, kreeg de eer om het eerste kaartje in de kerstboom te hangen.

Angelien Sanderman, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Leiden, hangt het eerste kaartje in de kerstboom

Spread your love 

Volgens docenten Roos en Wendeline heb je met een klein gebaar al een grote impact: "Je kunt natuurlijk iets heel kleins bedenken en het mooie is: de impact kan heel groot zijn. Je kleding weggeven aan de kringloop, even langsgaan bij je klasgenoot die het nu moeilijk heeft, je kennis die in de zorg buffelt een maaltijd brengen, een dag lang iedereen die je tegenkomt met een glimlach gedag zeggen of als verrassing koken voor je huisgenoot. Spread your love!"

Portie geluk

De actie is gebaseerd op de positieve psychologie: een wetenschappelijke stroming die onder andere kijkt naar hoe het gedrag van mensen zodanig beïnvloed kan worden dat het mentale welzijn wordt vergroot. "We hopen dat met onze actie iedereen kan ervaren dat je met een simpel gebaar je eigen portie geluk en dat van een ander kan versterken. Élke dag iets liefs doen voor jezelf en een ander (hoe klein dan ook) is trouwens nog krachtiger. Op die manier bouw je echt veerkracht op", aldus docenten Roos en Wendeline.

Docenten Toegepaste Psychologie Roos Bonnier en Wendeline Heijl van Santen bedachten de actie Lief voor elkaar om bij te dragen aan meer verbinding en positiviteit

Sinds donderdag 9 december liggen er bij de kerstbomen pennen en kaartjes klaar waar docenten, medewerkers en studenten hun #liefvoorelkaar actie op kunnen zetten en hier een selfie van kunnen maken. Deze kunnen ze op social media delen met de hashtag #liefvoorelkaar.