Studenten wachten onder aan de trap

Over

Thema

53.345 liter schoon drinkwater voor ontwikkelingslanden

Door simpelweg een kopje koffie of thee te zetten in de machines van onze koffieleverancier MAAS, heeft Hogeschool Leiden in 2022 53.345 liter schoon drinkwater kunnen realiseren voor de mensen die dat het hardst nodig hebben.

Voor elke liter koffie, thee of water dat uit deze machines komt, doneert MAAS een liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden via Made Blue Foundation.

De donaties van MAAS en Made Blue Foundation dragen bij aan verschillende projecten, waaronder een vijfjarige project van Amref Flying Doctors in de sloppenwijken van Ethiopië. Door de samenwerking met lokale partners worden voorzieningen aangelegd voor schoon drinkwater en riolering. Daarnaast worden bestaande voorzieningen uitgebreid en wordt er voor minimaal 10 jaar onderhoud geborgd. Ook worden er voorlichtingen en trainingen gegeven over hygiëne aan bewoners en kinderen op scholen om ziekten te voorkomen.

We zijn ontzettend trots dat we als Hogeschool Leiden op deze manier ons steentje bijdragen aan een duurzamere en eerlijkere wereld. Laten we doorgaan met het genieten van onze heerlijke koffie en thee, terwijl we samen een verschil maken voor mensen die onze hulp hard nodig hebben!

v.l.n.r. Rutmer Klarus – Accountmanager Maas, Chiel de Block – Projectleider Duurzaamheid HL, Martin van Dam – Locatiemanager Eurest
v.l.n.r. Rutmer Klarus – Accountmanager Maas, Chiel de Block – Projectleider Duurzaamheid HL, Martin van Dam – Locatiemanager Eurest