Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Symposium praktijkgericht onderzoek Fysiotherapie

Derde- en vierdejaarsstudenten van de opleiding Fysiotherapie in Leiden besteden een half jaar (28 EC) aan de ontwikkeling van hun rol als beroepsontwikkelaar. Zij doen dit door middel van het praktijkgericht onderzoek Fysiotherapie (POF). Hierbij richten zij zich voor het Lectoraat Eigen Regie of een externe opdrachtgever, zoals een fysiotherapiepraktijk of een revalidatiecentrum, op een praktijk gerelateerd probleem. Het POF resulteert in een onderzoeksverslag in de vorm van een artikel en een praktijkbijdrage. Samen faciliteert dit de onderzoekende beroepshouding. Deze leerfase ondersteunt zo met name de ontwikkeling van “kennis delen en wetenschap beoefenen”. Ook de andere competenties zoals fysiotherapeutisch handelen, communiceren, samenwerken, maatschappelijk handelen, organiseren en professioneel handelen komen in deze periode aan bod.

Op het halfjaarlijks POF symposium van de opleiding Fysiotherapie presenteren zes studentgroepen met de beste afstudeerscripties en presentaties hun werk. Extern geïnteresseerden, interne docenten en onderzoekers, medestudenten en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Datum: 10 maart 2016
Locatie: Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11

Tijd Onderdeel
18.30 - 18.45 Welkom en opening
18.45 - 19.30

Studentpresentaties

  • Fitheid kent geen leeftijd!: Een onderzoek naar de fitheid van ouderen (65+) in Leiderdorp en hun kijk naar een preventief beweegprogramma. Manoek Bolt, Sanne van Haaster, Leonie Orth, Joyce van Rooijen
  • Bewegen in het Groen: Van wachtkamer naar wandelpad. Auke Biemond, Claudia Dohm, Victor Palm, Patrick Lagendijk
  • Mag ik deze salsadans van u? De ontwikkeling van een fysiotherapeutisch salsadansprogramma ter verbetering van de balans bij ouderen. Myrenka Bik, Kristel Oolbekkink, Puck van Osnabrugge, Elise van Ravensbergen

19.30 - 20.00

Pauze
20.00 - 20.45

Studentpresentaties

  • Veni, vidi, fit-i: Een studie naar het effect van en bewustwordingscampagne op de motivatie van ouderen voor een beweegprogramma. Bram van Dalen, Mieke van Kester, Leora Scherpenzeel, Femke Waltman.
  • Zelfstandig door beweging!: een effect analyse van de Functionele Training voor Ouderen bij Fysiotherapie Dekker in Amstelveen. Tessa de Bie, Nienke Boersema, Claire Komin, Natasha Zuidmeer.
  • Medisch & medizinisches tapen: een onderzoek naar klinische expertise. Annika Beckers, Nina Peters, Nadia de Vreeze, Aniek Wegner.
20.45 - 21.00 Feestelijke afsluiting

Adres:
Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden

Hogeschool Leiden ligt op loopafstand van station Leiden Centraal

Aanmelden is niet nodig.
Er zijn geen kosten verbonden aan het symposium.

Informatie: Leontien van Wely, [email protected]