Hogeschool Leiden

Over

Thema

Toelichting programma | Symposium en alumnibijeenkomst opleiding Fysiotherapie

Ervaar BA 3.0

Per 1 september 21 is het nieuwe onderwijsprogramma BA 3.0 gestart. Dit wordt gevierd tijdens deze bijeenkomst. Docenten die dit onderwijs geven gaan dit in dit parallelprogramma ‘lesgeven’ aan collega fysiotherapeuten in het werkveld. Dit kan in leerteams, door procoaching, beroepsopdrachten, simulatiepatiëntcontacten, VT's en VT+, kennislabs, formatief en summatief toetsen. Door te ervaren komt duidelijkheid in de uitgangspunten en het hoe we, met de collega's in het werkveld, studenten anno 2022 opleiding tot beroepsbekwame collega's.

Mensenbieb

In dit parallel programma gaat het om ervaringen-delen. Dit doen we in de mensenbibliotheek. Normaal kan je in een bibliotheek boeken lenen, maar in deze bijeenkomst is het doel om een ervaren professional / expert, ooit opgeleid tot fysiotherapeut, te lenen en aan het woord te laten, en daarbij te kunnen bevragen. Het idee van de mensenbieb gebruiken we om studenten en alumni in kleine groepen aan het woord te laten. De studenten hebben aangegeven wel graag ervaringen van fysiotherapeuten te horen, om zich zelf te inspireren. Studenten hebben behoefte aan mogelijke rolmodellen en ook alumni en docenten horen graag hoe collega's zich hebben ontwikkeld.

Ervaar Leiden

Ervaar het verleden tijdens een wandeltocht langs de historie van de opleiding fysiotherapie. Bijvoorbeeld langs het Bos van Bosman, waar nu een nieuwe generatie studenten is gehuisvest, maar waar er nog overblijfselen zijn van het pand waar de opleiding het levenslicht zag. En wie krijgt er nog rode oortjes bij het horen van de naam ‘HunkerBunker’, beter bekend als het complex Nieuweroord, waar menig mannelijk student de zusterflat vereerde met een bezoekje? In anderhalf uur worden vijf plekken bezocht die te maken hebben met het verleden van de opleiding met op iedere locatie een verrassend element of leuke anekdote. Er is plek voor maximaal zestig personen. Loop je mee?

Future | De fysiotherapeut van 2036

De samenleving vergrijst, zorgvragen worden complexer, bewegen is niet vanzelfsprekend. Hoe ga jij met deze thema’s om? En betrek je de mondiger wordende burger? En werk je samen? Wij gaan met elkaar aan de slag om de rol van de fysiotherapeut in 2039 in te vullen. Hoe? In kleine teams en met thema’s zoals: sportblessures, obesitas, artrose, niet aangeboren hersenletsel, bewegingsarmoede.

Meer informatie