Hogeschool Leiden

Over

Thema

Sprekers | Symposium en alumnibijeenkomst opleiding Fysiotherapie

Op 1 september 1961 startte de Opleiding tot Fysiotherapeut bij Hogeschool Leiden. Samen met alumni, huidige studenten en het beroepenveld vieren we de start van de opleiding en het vernieuwde onderwijsprogramma dat vanaf 1 september 2021 is gestart. Tijdens een gevarieerd programma komen pastpresent en future aan bod. Lees meer over de sprekers.

Arlette Hesselink

Arlette Hesselink - Lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg - Hogeschool Leiden

Arlette werkt sinds 2015 als docentonderzoeker bij het lectoraat Eigen regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg, de bachelor opleiding fysiotherapie en de master Wijkgerichte Beweegzorg van Hogeschool Leiden.

Lees meer over Arlette

Babs Jurien

Hogeschool Leiden

Babs werkt sinds 2014 bij hogeschool Leiden. Daarvoor werkte zij in Utrecht als tutor aan de masteropleiding Manuele Therapie.

Lees meer over Babs

Frans van den Broek

Hogeschool Leiden

Frans volgde tussen 1972 en 1976 de Opleiding tot Fysiotherapeut in Leiden en werd naast praktiserend fysiotherapeut in 1981 docent aan de toenmalige Leidse Hogeschool. Aanvankelijk aangesteld als docent dramatische vorming (inleven in de rol van patiënt en behandelaar), gaf hij daarna vakken als onderzoek&behandelen en fysiotechniek.

Lees meer over Frans

Jeannette Boiten

Hogeschool Leiden

Jeannette is Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper en in 1992 gestart als docent aan de opleiding fysiotherapie Leiden. Hier in Leiden was een unieke kans om haar genoten opleidingen te combineren.

Lees meer over Jeannette

Jochem Klein

Hogeschool Leiden

Jochem klein studeerde in 2003 af als fysiotherapeut. De eerste zes jaar na zijn afstuderen is hij werkzaam geweest in een sport-revalidatiepraktijk. Hierna kwam hij op verschillende afdelingen in het Bronovo ziekenhuis te werken waar hij de interne sportrevalidatie opzette.

Lees meer over Jochem

John van der Meij

Hogeschool Leiden

John is tussen 1980 en 2008 als docent werkzaam geweest bij de hogeschool in diverse functies. 

Lees meer over John

KlaasDouwe van Dijk

Hogeschool Leiden

KlaasDouwe is alumnus van de Opleiding tot Fysiotherapeut in Leiden (cohort 2005) en sportfysiotherapeut. Tijdens zijn werk is hij in het bijzonder geïnteresseerd geraakt in motorische controle en motorische leerstrategieën.

Lees meer over KlaasDouwe

Leontien van Wely

Hogeschool Leiden

Leontien is alumnus (cohort 2001) en bewegingswetenschapper. Daarnaast is zij docent/fasecoördinator, sinds 2013 onderzoeker en projectleider van het lectoraat ERFB en sinds 2018 opleidingsmanager van de Opleiding tot Fysiotherapeut van Hogeschool Leiden. 

Lees meer over Leontien

Marinka de Ronde

Hogeschool Leiden

Marinka is afgestudeerd in 2005 en sinds 2012 docent bij Hogeschool Leiden.Tot en met 2017 werkte zij met met veel plezier  als fysiotherapeut. Marinka is een generalist en vindt de complexe thuisrevalidatie bij patiënten met NAH erg interessant.

Lees meer over Marinka

Marjolijn van Adrichem

Hogeschool Leiden

Marjolijn is alumnus (cohort 1996), afgestudeerd in 2000, sportfysiotherapeut en in het bezit van een MEd. Vanaf november 2021 is zij  samen met  collega Marinka de Ronde contactpersoon van het werkveld.

Lees meer over Marjolijn

Marloes de Graaf

Hogeschool Leiden

Fysio- en manueel therapeut Marloes de Graaf Marloes studeerde in 2007 af, is betrokken geweest als docent aan de Opleiding tot Fysiotherapeut en heeft daar de minor “wervelkolom” ontwikkeld. Daarnaast heeft zij op het lectoraat Diagnostiek gewerkt. Momenteel werkt zij voor de masteropleiding Manuele Therapie.

Lees meer over Marloes

Martine Schuit- van Riessen

Hogeschool Leiden

Martine is in 2004 afgestudeerd en werkt sinds juni 2018  bij de World Marrow Donor Association, de internationale vereniging voor stamcel- en navelstrengbloedbanken wereldwijd. 

Lees meer over Martine

Patrick Ravensbergen

Hogeschool Leiden

Patrick is een echte Leidenaar en levensgenieter, afgestudeerd in 2000, werkzaam voor zorgorganisatie Marente en gespecialiseerd in (behandeling van) HCHWA-D. 

Lees meer over Patrick

Peter van Schie

Hogeschool Leiden

Peter studeerde begin zeventiger jaren aan de opleiding Fysiotherapie van het Academisch Ziekenhuis Leiden (later opleiding Fysiotherapie Hogeschool Leiden). Van 2014 tot aan zijn pensioen in 2018 heeft hij diverse werkzaamheden binnen de hogeschool verricht waaronder de begeleiding van de studentenraad. Al met al heeft hij van de 60 jaar dat de opleiding Fysiotherapie bestaat er bijna 40 als student, docent of manager meegemaakt.

Lees meer over Peter

Petra van Nierop

Hogeschool Leiden

Petra startte na het behalen van haar diploma fysiotherapie aan het Academisch Ziekenhuis in Leiden (1981) als algemeen fysiotherapeut in de Haagse regio met specifieke belangstelling voor spanning gerelateerde klachten. In die periode, waarin haar beide kinderen werden geboren, ontstond haar specifieke aandacht voor bekken- en bekkenbodem-problematiek. 

Lees meer over Petra

Petra Siemonsma

Hogeschool Leiden

Petra is fysiotherapeut (Enschede, 1989) en bewegingswetenschapper (Groningen, 1994). In 2012 promoveerde ze op de rol van ziektepercepties bij de behandeling van chronische lage rugklachten (VU Amsterdam). Petra geeft les bij de bachelor en master van Hogeschool Leiden en werkt sinds 2016 bij het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg (sinds 1 februari 22 als lector). 

Lees meer over Petra

Rob van Bemmel

Hogeschool Leiden

Rob is al ruim 40 jaar fysiotherapeut (afgestudeerd in 1980 aan de Academie Fysiotherapie Leiden) en sinds 2003 naast zijn werkzaamheden in de praktijk, docent aan de bacheloropleiding. 

Lees meer over Rob

Thirza Douglas

Hogeschool Leiden

Thirza is alumnus van de Opleiding tot Fysiotherapeut in Leiden. Als fysiotherapeut werkend in een eerstelijns praktijk met een psychosomatisch fysiotherapeute kwam zij er vrij snel achter dat ze de recidiverende klacht graag met meer achtergrond wilde behandelen.

Lees meer over Thirza

Volcmar Visser

Hogeschool Leiden

Volcmar studeerde in 1999 af aan de HU (Verkorte Opleiding Fysiotherapie) en is sinds september 2020 werkzaam als docent aan de Opleiding tot Fysiotherapeut in Leiden. 

Lees meer over Volcmar

Meer informatie