Lezing van filosoof Bas Haring

Studium Generale 2014-2015 Management & Bedrijf

Lezing Rutger Bregman: 'Gratis geld en minder werken'

Gratis geld voor iedereen. Geldt dat ook voor studenten?

Vijftien uur per week werken. Moet je daarvoor 4 jaar keihard studeren?

Rutger Bregman legt het ons uit.

Als jonge historicus en schrijver wil Rutger Bregman (1988) de wereld veranderen met zijn verhalen. Hij heeft meerdere boeken geschreven, publiceerde in The Washington Post, en is nu voor het tweede jaar achtereenvolgend genomineerd voor Europees commentator van het jaar. Dit jaar krijgt hij deze nominatie voor zijn stuk ‘Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers.’ Bregman schetst nieuwe vergezichten: van een basisinkomen voor iedereen tot een werkweek van vijftien uur, van een wereld zonder grenzen tot een wereld zonder armoede.

Hij zal tijdens Studium Generale vertellen over zijn boek: ‘Gratis geld voor iedereen en nog vijf andere ideeën die de wereld kunnen veranderen'

Lezing Bregman

  • Datum: dinsdag 12 mei 2015
  • Tijd: 10:30 -12:00 uur. Inloop vanaf 10.00 uur
  • Locatie: Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11. 

Alvast meer weten?

TedX-talk

Artikelen

Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers

Gratis geld voor iedereen

De oplossing: minder werken

Heeft mijn werk wel zin?

Wat is Studium Generale?

De Kenniskring Management en Bedrijf (M&B) organiseert met Studium Generale vernieuwende activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het gevarieerde programma bestaat onder meer uit lezingen, films, debatten gericht op studenten, docenten, medewerkers en geïnteresseerden. Doel van Studium Generale is om de geest te verruimen en de horizon te verbreden.

Volgende activiteiten van de Kenniskring M&B